• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Velikani istorije
    Velikani istorijeVelikani istorijeVelikani istorije

    Velikani istorije

    OPIS KNJIGE:

    Kratka istorija civilizacije od drevnih vremena do modernog doba.
    Vil Djurant daje pregled značajnih ličnosti u istoriji čije je delovanje imalo uticaj na oblikovanje i definisanje civilizacije. Autor nije uspeo da završi svoje delo jer je umro vrlo mlad. Stigao je da napiše 21 poglavlje o hiljadu i više godina ljudske civilizacije i značajnih ličnosti u njoj. Opisao je život, mudrost i ideje onih koji su doprineli napredovanju civilizacije.



    U stilu svojih remekdela Istorija civilizacije i Lekcije iz istorije, dobitnik Pulicerove nagrade, istoričar Vil Djurant ovde prati život i ideje onih koji su pomogli da se civilizacija definiše, od njenih početaka do modemog doba. Cetiri godine pre smrti Vil Djurant je počeo da radi na skraćenoj verziji svoje veoma cenjene serije u dvanaest tomova, Istorije civilizacije.
    Projekat je zamišljen kao niz. .. .. predavanja za radio, ali je Djurant ubrzo shvatio da se ovi razgovori mogu pretočiti u knjigu koja će.. poslužiti kao uvod u istoriju kao predmet. -
    Djurant je završio dvadeset i jedno od predviđenih dvadeset i tri poglavlja, pred svoju smrt 1981, — u devedeset i šestoj godini. Poglavlja obuhvataju više hiljada godina Ijudske istorije - od Konfiičija do- ’ Sekspira, od Rimskog carstva do reformacije, i završavaju se sa devetnaestim vekom. Rukopis je nedavno otkrio naučnik Don Litl - dvadeset godina nakon što ga je Djurant napisao. To otkriće predstavlja veliki događaj, ne samo za Ijubitelje Djurantove proze nego i za studente istorije i filozofije širom sveta.

    Velikani istorije sadrže životnu mudrost i optimizam, upotpunjen Djurantovim duhom, znanjem i jedinstvenom sposobnošću da objasni događaje i ideje na jednostavan i uzbudljiv način. To su lekcije naše baštine koje se prenose u cilju duhovnog okrepljenja i dobrobiti budućih naraštaja - dragoceno zaveštanje najomiljenijeg američkog istoričara i filozofa.

    Velikani istorije nastavljaju onu nit koja nauku i filozofiju čini jasnom i običnom čitaocu, i koja mu istovremeno pruža uživanje u čitanju. U osvit novog milenijuma i početka novog stoleća, ništa nije moglo da bude prikladnije od ove blistave knjige koja istražuje značenje Ijudske civilizacije i istorije, koja nam iz iskustava prošlosti izvlači potrebne lekcije za postavljanje budućnosti u njihov kontekst, da bismo živeli u poverenju pre nego u strahu i neznanju.
    Delo Vila Djuranta obeleženo je njegovom sposobnošću on je odlučan, optimističan, hrabar i ubeđen da bez poznavanja prošlosti nema nikakve mudrosti koja bi nas vodila ka budućnosti. Junaci istorije predstavljaju njegovu poslednju reč na tu temu, a veliki deo knjige direktno je usmeren na sumnje i strahovanja današnjeg čoveka. Ova knjiga je veliki i neočekivani književni i istorijski događaj.

    VIL DJURANT (1885-1981) dobitnik je PuliccTove nagrade (1968) iMedalje slobode (1977). Preko pedeset godina proveo je u pisanju svoje visoko ocenjene jedanaestotomne Istorije civilizacije (kasniji tomovi su nastali u saradnji sa suprugom Arijel). Tokom svog života Djurant je strasno tragao za . .. načinom na koji će filozofiju izvesti iz akademskih kula od slonovaČe i približiti je običnom čoveku. Borac za Ijudska prava, za bratstvo Ijudi i društvene reforme, mnogo pre nego što su takva pitanja postala popu- lama, Djurant svojim spisima nastavlja da zabavlja i obrazuje milione čitalaca širom sveta, nadahnjujući ih da žive životom širokih pogleda, razumevanja i praštanja.

    Više detalja

    Br.strana: 286

    Povez: tvrd

    God.izdanja: 2002.

    Izdavač: Narodna knjiga

    ISBN: 9878633105277

    Šifra: 81298
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 286

    Povez: tvrd

    God.izdanja: 2002.

    Izdavač: Narodna knjiga

    ISBN: 9878633105277

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.