• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Večna kuća
    Večna kuća

    Večna kuća

    OPIS KNJIGE:

    Roman "Večna kuća" autora Mladena Milosavljevića predstavlja monumentalnu priču utkanu od sudbina, tragedija i drevnih kletvi, koja svojim stilom i tematikom evocira atmosferu klasičnih antičkih drama i Šekspirovih dela.

    Ovaj roman, smešten na tlo Srbije, rasprostire svoju radnju kroz pola veka, fokusirajući se na živote dva brata blizanca, Miodraga i Miloja, čije živote neprekidno oblikuju i razaraju silnice izdaje, laži i ličnih tragedija.

    Centralni motiv dela je velelepna kuća, izgrađena u selu na temeljima tudjih dukata, koja postaje simbol težnje, ali i tamnica za naraštaje koji dolaze. Ova kuća, opterećena težinom roditeljskih grehova i kletvi, postaje pozornica na kojoj se odvijaju ključni događaji u životima protagonista, ali i njihovih potomaka.

    Miodragov život je tkan od osećaja krivice i posledica tuđih odluka, dok Miloje, čak i nakon samoubistva, ostaje nemiran. On se pretvara u talasona, mitsko biće borno iz verovanja da duše onih čija senka bude uzidana u temelje ostaju večno vezane za to mesto. Ovo mistično element donosi duboku simboliku o uticaju prošlosti na sadašnjost i budućnost, ovekujući teme sudbine i predodređenosti.

    Milosavljević svojim uzbudljivim pripovedanjem i bogatim likovima demonstrira izuzetnu sposobnost za epski narativ i stvaranje snažnih, kompleksnih likova čiji se životi prepliću u bolnoj borbi za oproštaj i iskupljenje. Autor oživljava seoske pejzaže, starinske običaje i mitske narative, smelo se hvatajući u koštac sa temama moralnosti, pravde i tragične ironije.

    "Večna kuća" nije samo roman o jednoj porodici, već otkriva i šire, univerzalne teme o ljudskoj prirodi, grehu i iskupljenju. U središtu svega je večita kuća, metafora za sve ono što gradimo i ostavljamo za sobom, ujedno i svetionik i zatvor za duše koje traže mir.

    Roman koji odjekuje dugo nakon čitanja, "Večna kuća" je delo koje se duboko urezuje u svest čitaoca kao neizbrisiv trag ljudske sudbine i borbe protiv sila koje nas oblikuju.

    Više detalja

    Br.strana: 104

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Bedem knjige

    ISBN: 9788681862049

    Šifra: 239731
    Cena: 880 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 104

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Bedem knjige

    ISBN: 9788681862049

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.