• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Ustaša
    Ustaša

    Ustaša

    OPIS KNJIGE:

    "Ustaša" Saše Edija Đorđevića je provokativan i duboko potresan roman koji se bavi mračnim periodom u istoriji Balkana, istražujući tragične podele unutar jednog naroda i strahote koje su proistekle iz tih sukoba.

    Autor se ne ustručava da otvori bolne rane i pruži iskren i neuljepšan prikaz događaja koji su razdvojili ljude i porodice, često u službi tuđih interesa.

    Roman počinje snažnom izjavom da ove reči nisu plač nad žrtvama niti kletva krvnicima, već su slika jednog naroda koji se okrenuo protiv sebe samog. Đorđević se fokusira na unutrašnje sukobe i zločine počinjene u ime ideologije, ukazujući na apsurdnost i tragediju situacije u kojoj se „svoji okrenuli protiv svojih“.

    Kroz likove i njihove sudbine, autor oslikava kompleksnost i bol takvih podela. Roman prikazuje kako su pojedinci, često protiv svoje volje, uvučeni u vrtlog nasilja i kako su ideološke manipulacije dovodile do neizrecivih zločina. Đorđević koristi svoje likove da istraži ljudsku prirodu, moralne dileme i unutrašnje sukobe s kojima su se suočavali obični ljudi u vremenu haosa.

    "Ustaša" je i podsećanje na to koliko su zločini uvek povezani s kontekstom u kojem se dešavaju. Autor ukazuje na to da su srpski dušmani često koristili same Srbe kao sredstvo za sprovođenje svojih zločina, što dodatno naglašava tragičnost celokupne situacije. Ova knjiga je tužno podsećanje na to kako manipulacija, propaganda i mržnja mogu da unište zajednice i porodice, ostavljajući za sobom samo bol i patnju.

    Đorđevićev stil pisanja je direktan i nekompromisan. On ne nudi utešne iluzije niti pokušava da ublaži težinu događaja o kojima piše. Umesto toga, suočava čitatelje sa surovom stvarnošću i postavlja pitanja koja nemaju lakih odgovora. Kroz vividne opise, detaljne karakterizacije i emotivno nabijene situacije, autor uspeva da prenese intenzitet i strahote tog vremena.

    "Ustaša" je knjiga koja izaziva snažne emocije i podstiče na razmišljanje. Ona nije samo istorijski roman, već i duboko ljudska priča o gubicima, izdaji i težnji za razumevanjem u svetu punom podela. Đorđević nas podseća na važnost sećanja i suočavanja s prošlošću kako bismo izbegli ponavljanje istih grešaka u budućnosti.

    Knjiga je namenjena svima koji žele da razumeju složenost balkanske istorije i ljudske prirode u vremenima krize. „Ustaša“ je, bez sumnje, delo koje ostavlja dubok utisak i podstiče na promišljanje o temama identiteta, pripadnosti i moralne odgovornosti.

    Više detalja

    Br.strana: 240

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Panonija

    ISBN: 9788681152720

    Dostupnost: isporuka za 3 do 10 dana
    Šifra: 240903
    Cena: 900 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 240

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Panonija

    ISBN: 9788681152720

    Dostupnost: isporuka za 3 do 10 dana
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.