• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Urezane istine
    Urezane istine

    Urezane istine

    OPIS KNJIGE:

    "Urezane istine" autora Grigorija Božovića je putopis iz 1930. godine u kojem autor deli svoje dojmove i iskustva sa putovanja kroz Makedoniju.

    Ova knjiga je bogata opisima prirodnih lepota i kulturnih znamenitosti, pružajući čitaocima sveobuhvatan pogled na različite aspekte života i pejzaža ovog kraja.

    Božović kroz svoje putovanje oživljava slike Bitolja, Prilepa, Skoplja, Prespanskog i Ohridskog jezera, opisujući ih sa velikom pažnjom i ljubavlju. Njegovi opisi nisu samo puki zapisi o mestima koja je posetio, već su prožeti dubokim osećajem za istoriju i kulturu tih područja. Autor primećuje kako ova mesta, uprkos brojnim teškoćama, hrabro prkose vremenu i nastavljaju da napreduju.

    Jedan od ključnih elemenata knjige su opisi ljudi koje je sreo na svom putovanju. Božović sa posebnim poštovanjem govori o vrednim i čestitim seljacima, njihovoj tradiciji i običajima. Ovi ljudi, sa svojom jednostavnošću i snagom karaktera, predstavljaju srž života u Makedoniji. Kroz njihove priče i sudbine, autor prikazuje bogatstvo i raznolikost makedonskog sela.

    Knjiga je ispunjena anegdotama i zanimljivim pričama, koje daju dodatnu živost i autentičnost Božovićevom putopisu. Među njima su priče o selima kao što su Tresanče i Lazaropole, Resnu i Strugi, koje su prikazane sa velikom pažnjom i detaljima. Posebno je interesantan opis njegovog susreta sa književnikom Anđelkom Krstićem, koji dodatno obogaćuje knjigu i daje uvid u intelektualni život tog vremena.

    Božovićev stil pisanja je jednostavan, ali istovremeno duboko emotivan i slikovit. On uspeva da prenese svoje lične dojmove i emocije na način koji čitaocima omogućava da se osećaju kao da su deo njegovog putovanja. Njegova sposobnost da zapaža detalje i prenosi atmosferu mesta koje poseti čini "Urezane istine" izuzetno zanimljivim i vrednim štivom.

    "Urezane istine" nije samo putopis, već i dokument o vremenu i ljudima, knjiga koja čuva sećanja na prošlost i inspiriše na razmišljanje o vrednostima i životu.

    Ovaj putopis je neophodno štivo za sve one koji žele da bolje razumeju kulturni i istorijski kontekst Makedonije, kao i za ljubitelje putopisne književnosti koja na autentičan način prikazuje lepotu i bogatstvo jednog kraja.

    Više detalja

    Br.strana: 136

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Portalibris

    ISBN: 9788678188770

    Šifra: 240805
    Cena: 407 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 136

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Portalibris

    ISBN: 9788678188770

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.