• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Ulica Čajkovskog 40
    Ulica Čajkovskog 40

    Ulica Čajkovskog 40

    OPIS KNJIGE:

    "Ulica Čajkovskog 40" Pitera Vaterdrinkera je fascinantan roman koji nas vodi na kompleksno i vrtoglavo putovanje kroz rusku istoriju, ispričano iz perspektive zapadnjaka koji je duboko uronjen u dušu Rusije.

    Vaterdrinker, poznat po svojoj sposobnosti da razume i prikaže sve nijanse ruskog društva i kulture, u ovom delu kombinuje ličnu ispovest sa širokom istorijskom freskom.

    Priča počinje 1988. godine, kada mladi Piter Vaterdrinker dobija neobičan zadatak od misterioznog sveštenika – da prokrijumčari sedam hiljada Biblija u Sovjetski Savez. Ovaj događaj ne samo da ga uvlači u jedan od najturbulentnijih perioda moderne ruske istorije, već ga i postavlja na put introspektivnog istraživanja o ulozi pojedinca u vrtlogu velikih društvenih i političkih promena. Vaterdrinkerov susret sa Rusijom počinje kao avantura, ali se ubrzo pretvara u duboku vezu sa zemljom koja je istovremeno fascinantna i zagonetna.

    Trideset godina kasnije, iz svog stana u Ulici Čajkovskog u Sankt Peterburgu, Piter razmatra ne samo sopstveni život u Rusiji, već i samu suštinu ruske duše. Njegova pripovest obuhvata decenije ispunjene revolucijama, ratovima, kulturnim promenama i svakodnevnim životnim borbama. Kroz oči nekoga ko je bio i posmatrač i učesnik u ovim događajima, Vaterdrinker nam pruža jedinstvenu perspektivu na istoriju Rusije, ali i na univerzalne teme ljubavi, gubitka, umetnosti i identiteta.

    Roman je prožet humorom, dirljivim trenucima i intrigantnim istorijskim činjenicama, koje čitaoca uvlače u priču koja se neprestano razvija i menja. Vaterdrinkerov stil je bogat i slojevit, sa jasnim osećajem za detalj i atmosferu, što omogućava čitaocu da se u potpunosti uroni u svet koji opisuje. "Ulica Čajkovskog 40" nije samo roman o prošlosti, već i promišljanje o sadašnjosti i budućnosti, o načinu na koji istorija oblikuje naše živote i identitete.

    Vaterdrinker je u ovom delu uspeo da spoji lično i univerzalno, stvorivši delo koje je istovremeno intimno i epsko. "Ulica Čajkovskog 40" je knjiga koja će vas odvesti na putovanje kroz vreme i prostor, pružajući duboko razumevanje ne samo Rusije, već i ljudske prirode uopšte. Ovo je roman koji ostavlja trajan utisak, izazivajući čitaoca da se zamisli nad sopstvenim mestom u istoriji i svetom koji ga okružuje.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 360

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652155279

    Šifra: 241327
    Cena: 1.199 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 360

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652155279

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.