• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • U dajini
    U dajini

    U dajini

    OPIS KNJIGE:

    Roman "U dajini" Hernana Diaza, impresivan je književni prvijenac koji zaranja duboko u američku povijest kroz oči Håkana, mladog švedskog imigranta koji se nehotice nađe izgubljen u ogromnosti Kalifornije. Ovaj kompleksni narativ vrvi emocionalnom snagom i bogatom pripovijednom dubinom, istražujući ideje doma, identiteta, i osamljenosti na potpuno novi način.

    Radnja počinje kada Håkan i njegov brat Linus kreću prema Americi, no tijekom kaotičnog iskrcavanja, Håkan biva odvojen od brata i pogreškom iskrca u San Franciscu umjesto u New Yorku. Odlučan da pronađe Linusa, Håkan kreće na dug i naporan put prema istoku, pješačeći kroz nepregledne američke pejzaže. Diazova sposobnost da čitaocima dočara teškoće Håkanovog putovanja kroz opise prirode, susreta s različitim karakterima, od doseljenika, kriminalaca, do vjerskih zanesenjaka, obogaćuje roman snažnim osjećajem mjesta i vremena.

    Håkanova odiseja nije samo fizičko putovanje već i duboka introspekcija. Svaki susret i svaka nova etapa putovanja natjeraju ga da razmišlja o svojim uvjerenjima, željama, i samom smislu ’doma’. Dok svjedoči Zlatnoj groznici i njezinim posljedicama, Håkan postaje sve više svjestan brutalne stvarnosti rane američke ekspanzije i onoga što "Američki san" zapravo može značiti za one koji su ga najviše idealizirali.

    Diazova pripovijest je ispunjena poetičnim opisima i filozofskim razmišljanjima, dajući romanu ton koji je istovremeno surov i liričan. "U dajini" istražuje ključne teme kao što su izolacija, identitet, i gubitak, pružajući čitateljima uvid u teškoće prilagodbe i preživljavanja u nepoznatom i često neprijateljskom okruženju.

    Roman je naišao na izuzetno pozitivne kritike zbog svog jedinstvenog pristupa pričanju priče o američkom Zapadu. Diaz ne prikazuje samo avanturu i opasnosti, već duboko emocionalno iskustvo koje definiše Håkanov život i transformaciju. Kritičari su posebno istakli "moćnu ljepotu riječi" kojom je roman napisan, kao i njegovu sposobnost da čitatelje drži zarobljenima u svom svijetu do samog kraja.

    "U dajini"
    nije samo roman o potrazi za izgubljenim bratom; to je meditacija o prirodi ljudskog duha i načinu na koji se ono oblikuje u susretu s nepoznatim i često neprijateljskim svijetom. To je priča koja resonira s čitateljima dugo nakon što posljednja stranica bude prevrnuta, ostavljajući dubok utisak o složenosti ljudskog iskustva.

    Više detalja

    Br.strana: 256

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533721699

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239672
    Cena: 4.275 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 256

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533721699

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.