• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Tišina očaja
    Tišina očaja

    Tišina očaja

    OPIS KNJIGE:

    "Tišina očaja" Momčila Jokića je kompleksan psihološko-filozofski roman koji istražuje duboke unutrašnje borbe i međuljudske odnose kroz priču o jednoj porodici suočenoj sa bolnim tajnama i nesavladivim ambicijama.

    Jokić majstorski koristi dinamičan narativni stil, koji čini da se stranice ovog romana okreću gotovo same od sebe, uvlačeći čitaoca u emocionalni i intelektualni vrtlog.

    Roman se odvija uz zvukove mora i penušanje talasa, stvarajući atmosferu koja je istovremeno umirujuća i nemirna. Prošlost neumoljivo sustiže svoje aktere, otkrivajući skrivene istine koje potresaju temelje njihovih života. Jokić koristi ovaj motiv mora kao simbol za stalni tok života i neizbežnost suočavanja sa prošlošću.

    Centralni sukob romana leži u patološkim ambicijama Oca, čiji snovi i želje duboko utiču na život njegove Ćerke. Očeva nerealizovana ambicija i kontrola postavljaju ključno pitanje romana: Da li dete ima pravo na sopstveni život, ili je on zauvek u rukama roditelja, stvoritelja? Ova tema resonuje kroz sve slojeve romana, otvarajući prostor za promišljanje o slobodi, odgovornosti i individualnosti.

    Jokić gradi priču kroz plejadi likova, svaka sa sopstvenim unutrašnjim borbama i filozofskim promišljanjima. Unutrašnja borba Ćerke, koja se trudi da nađe svoj put u životu usprkos pritiscima i očekivanjima, odražava univerzalnu ljudsku potragu za smislom i autonomijom. Njeni konflikti sa ocem, ali i sa samom sobom, čine srž ovog romana, pružajući duboko introspektivan uvid u ljudsku psihu.

    "Tišina očaja" je roman koji zahteva aktivno učestvovanje čitaoca, pozivajući ga na ponovljeno čitanje sa olovkom u ruci. Slojeviti narativ, ispunjen promišljanjima i introspektivnim intermecima, obogaćuje iskustvo čitanja, ostavljajući čitaoca sa mnogo pitanja i podstičući ga na dublje razmišljanje.

    Roman se bavi pitanjem identiteta i samoće: Ko smo kada ostanemo sami? Ko može dati zvuk tišini očaja? Kroz likove i njihove priče, Jokić istražuje kako se suočavamo sa sopstvenim očajem i kako nalazimo snagu da se borimo protiv njega. Tišina očaja postaje metafora za unutrašnji svet svakog pojedinca, pun neizgovorenih emocija i potisnutih misli.

    "Tišina očaja" je delo koje se izdvaja po svojoj dubini i slojevitosti, spajajući psihološku analizu sa filozofskim promišljanjima. Momčilo Jokić uspeva da kreira roman koji nije samo priča, već i traktat o ljudskoj prirodi, odnosima i borbi za sopstveni identitet. Ova knjiga je nezamenjivo štivo za sve one koji traže literaturu koja ih izaziva, inspiriše i ostavlja trajan utisak.

    Više detalja

    Br.strana: 436

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Prometej Novi Sad

    ISBN: 9788651522959

    Šifra: 239971
    Cena: 1.320 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 436

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Prometej Novi Sad

    ISBN: 9788651522959

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.