• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Teferič na Slaviji
    Teferič na Slaviji

    Teferič na Slaviji

    OPIS KNJIGE:

    Roman "Teferič na Slaviji" Sanje Savić Milosavljević nudi prodorno i slojevito istraživanje života i sudbina na križanju kulture, duhovnosti i individualne odgovornosti, smešteno u srcu Beograda, na poznatom trgu Slavija.

    S pričom koja se odmotava unutar granica ovog simboličnog prostora, Milosavljević stvara bogat narativni tapet, tkan od života likova koji se susreću naizgled slučajno, ali čiji su sudbinski susreti duboko isprepleteni duhovnim vezama i unutrašnjim traženjima.

    Centralna figura romana, bivši monah Danilo, poznat i kao Dejan, deluje kao duhovni most među ostalim likovima. Te likove čine slikarka koja kasnije postaje monahinja, mladi delinkvent, te zanatlija, čiji životi reflektuju težnju ka osobnoj transformaciji i duhovnom buđenju koje Danilo podstiče. Svaki od ovih likova donosi svoju priču, svoje sumnje, greške i pobjede, a zajedno stvaraju mozaik iskustava kroz koje se istražuju težnje, padovi i mogućnosti za iskupljenje.

    Roman "Teferič na Slaviji" obiluje poetičnim introspekcijama koje postavljaju likove i njihove živote u širi kontekst prirode, istorije i često surovih socijalnih realnosti. Milosavljević pažljivo balansira između poštovanja ritma života i umetničke prezentacije unutrašnjih emocionalnih pejzaža, ne dopuštajući da iskustva likova budu svedena na puke ideologeme ili konceptualne konstrukte. Ona uspešno izbjegava zamke pretjerane idealizacije ili pesimizma, umesto toga nudeći otvorenu naraciju koja uvažava složenost ljudskog postojanja.

    U svom koru, roman postavlja pitanja o značaju ličnih izbora u definisanju naših života, istražujući kako pojedinačne odluke i greške utiču na naše puteve, kao i kako se ti putevi ukrštaju i međusobno oblikuju u tkivu zajednice. Vezivno tkivo među likovima, uključujući njihove interakcije s Danilom/Dejanom, simbolizuje potragu za duhovnim značenjem i oslobađanjem, u okruženju koje neretko može izgledati kao kulisa beskrajnih životnih bitaka.

    "Teferič na Slaviji" je roman koji iznova potvrđuje kako duboki duhovni uvidi mogu proizaći iz živopisno opisanih, svakodnevnih životnih okolnosti, nudi čitaocima meditativno putovanje kroz živote likova čije su sudbine isprepletene u neraskidivom duhovnom i emocionalnom čvoru na jednom od najživopisnijih trgova Beograda.

    Više detalja

    Br.strana: 180

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Bedem knjige

    ISBN: 9788681862056

    Šifra: 239732
    Cena: 880 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 180

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Bedem knjige

    ISBN: 9788681862056

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.