• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Tamo gde je ona -prvi deo
    Tamo gde je ona -prvi deo

    Tamo gde je ona -prvi deo

    OPIS KNJIGE:

    Tamo gde je ona I deo Ljiljane Habjanović Đurović donosi veličanstvenu priču isprepletanu s duhovnim i istorijskim slojevima, u kojoj se osvetljava istorija hrišćanske vere kroz sudbinu ikone Bogorodice Filerimose.

    Ovo delo nije samo narativ o jednoj svetinji već i duboko emotivna i uzbudljiva hronika o ljudima koji su vekovima čuvali ovu ikonu, štiteći je kroz iskušenja i pretnje koje su dolazile sa svih strana. Pisano majstorski, roman vodi čitaoca kroz dve hiljade godina borbe, nade i vere, prikazujući one koji su branili svetinju od jeretičkih učenja i neprijatelja hrišćanstva.

    Ovo delo obuhvata široku panoramu događaja, od trenutaka kada su rani hrišćani morali braniti svoje verovanje pred surovim progonima, do kasnijih epoha kada se ikona Bogorodice Filerimose pojavljuje kao simbol otpora, nade i vere. Autorica kroz likove prožima duboku povezanost između svetog i ljudskog, prikazujući njihove unutrašnje borbe i posvećenost očuvanju vere uprkos neprekidnim iskušenjima. Habjanović Đurović postavlja pitanje o prirodi vere i njenom značaju za očuvanje duhovnog identiteta, istražujući kako je hrišćansko nasleđe opstalo zahvaljujući hrabrim pojedincima i njihovim nepokolebljivim verovanjima.

    Roman se ne zaustavlja na opisu istorijskih događaja, već prodire u duhovnu suštinu, pokazujući kako su pobede protiv Božjih protivnika prolazne, dok su Božje pobede večne i sveprisutne. Habjanović Đurović koristi snagu naracije kako bi istakla univerzalnu istinu o postojanosti vere, preplićući sudbine ljudi i događaje kroz vekove u jedno jedinstveno svedočanstvo o nepokolebljivoj snazi duhovnosti.

    „Tamo gde je ona I deo“ je knjiga koja podseća da su svetinje poput ikone Bogorodice ne samo simboli religije, već i svetionici koji vode kroz tamu vremena, pružajući utehu i sigurnost onima koji veruju. Ovo delo nosi u sebi poruku o postojanosti i nepokolebljivosti hrišćanske vere, stvarajući nezaboravan književni spomenik duhovnoj borbi i ljubavi prema svetom.

    Više detalja

    Br.strana: 608

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Globos Aleksandrija d.o.o.

    ISBN: 9788679001412

    Šifra: 242280
    Cena: 1.320 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 608

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Globos Aleksandrija d.o.o.

    ISBN: 9788679001412

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.