• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Svodnik
    SvodnikSvodnik

    Svodnik

    OPIS KNJIGE:

    Marginalac sa ulice piše o svom životu u romanu Svodnik, budući da je i sam bio svodnik, narkoman, kriminalac, ljubavnik, nasilnik, robijaš, koji je poznatiji pod uličnim nadimkom Iceberg Slim, a pravog imena Robert Bek.

    Svojim romanima, pa i ovim, nadahnuo je generacije repera, a prvi među njima su bili Ice-T i Ice Cube (čija imena izražavaju poštovanje ovom "kumu gangsta rapa"), te i Snoop Dogg.

    Roman Svodnik je autentična ispovest, koja konstantno šokira i iako je pisan šezdesetih godina prošlog veka, kada su pokreti za prava Afroamerikanaca bili u usponu, Bek se ne bavi tim pitanjima i nema kod njega pravedničkog besa, već preovladava apatija i konstantno skretanje pažnje da se samo može raditi u svoju korist, te da samo bogati Afroamerikanac može uživati u blagodetima takozvanog belačkog sveta.

    Radnja prati niz njegovih uspona i padova, i kao bitni zaključak - da nema srećnog kraja na putu kojim je on krenuo, već samo propadanja - fizičkog, psihičkog, duhovnog i materijalnog.

    Pisan uličnim slengom verno dočarava polusvet, kojim se autor bavi.

    Iz recenzije:

    Čak i prije nego što sam doznao tko je Iceberg Slim, poznavao sam njegove riječi. Tim prljavim žargonom koji obiluje humorom i slikovitim izrazima vezanima za seks govorili su pravi igrači u mom getu. Moju ekipu i mene zanimalo je gdje su ga pokupili – rekli su nam: ’Uzmite u ruke Iceberga!’ Tako smo i učinili... Jednom kad otvorite Icebergovu knjigu, istog ste trena katapultirani u svijet igrača, svodnika, prevaranata i loših, brzih žena... Njegove riječi imale su dubok utjecaj na moj život i moju karijeru... Slim je bio čovjek s kojim sam se mogao poistovjetiti jer je govorio mojim jezikom. Jezikom geta... Ako je, dakle, umjetnikova uloga da govori o onome što vidi, onda je Iceberg Slim istinski umjetnik.

    Znao sam da ne bih mogao biti pisac poput Slima, ali kad se pojavila rap glazba, shvatio sam: Na jednak način kako je Slim svoja iskustva stavljao na papir, i ja bih svoja mogao prenijeti u mikrofon. Dakle, istom metodom kojom je Slim postao pisac, ja sam postao reper. To je najvažnija stvar koju je napravio Iceberg Slim... – mladim ljudima poput mene pokazao je da, bez obzira na to otkud su potekli, uvijek mogu prijeći na novu razinu. Reperi poput mene, Jay-Z-a, Nasa, Notorious B.I.G.-a, Tupaca, Mobb Deepa, itd. nose naslijeđe Iceberga Slima... Čak sam se njemu u čast prozvao Ice...

    I par desetljeća nakon što je dovršio posljednju knjigu, priče su mu i dalje svježe... Moj savjet vam je da pročitate sve Slimove knjige. Njegove spisateljske sposobnosti, po mojem mišljenju, dosad nisu nadmašene. Nitko nije dosegao njegovu razinu.


    Ice-T

    Više detalja

    Br.strana: 300

    Povez: tvrdi

    God.izdanja: 2011.

    Izdavač: Šareni dućan

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533200200

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 153422
    Cena: 3.164 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 300

    Povez: tvrdi

    God.izdanja: 2011.

    Izdavač: Šareni dućan

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533200200

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.