• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Svjetovi
    Svjetovi

    Svjetovi

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Svjetovi" autora Milana Radulovića fascinantno je delo koje istražuje prepletene živote, emotivne tkanine i sociopolitičke dinamike u savremenom društvu Crne Gore.

    Roman se vrti oko Petra Barovića, sedamnaestogodišnjeg gimnazijalca, čiji život, izgleda, prati tipičnu tinejdžersku rutinu — škola, prva ljubav, fudbalski snovi. Ipak, Petrov svet nije ni malo jednostavan. Živi u društvu koje se još uvek oporavlja od posledica NATO bombardovanja, a društvene i nacionalne podeljenosti neprekidno utiču na njegov svakodnevni život.

    U romanu, Petrova ljubavna priča sa Milenom služi kao metafora za njegovu borbu i lomove u ličnom identitetu, dok ga Milenina izdaja nemilosrdno suočava sa realnošću. Ova prekretnica vodi Petra na put introspekcije i samootkrivanja koji su takođe i ogledalo društvenih promena i traumatičnih iskustava kroz koja prolazi njegova zajednica.

    Radulović maestralno koristi Petarovu priču kako bi istražio dublje teme kao što su identitet, smisao i duhovnost. Petrovo putovanje simbolizuje univerzalnu potragu za značenjem, pokazujući kako težnja za ostvarenjem snova može dovesti do neočekivanih uvida i kako se istinska sreća često nalazi unutar nas, a ne u spoljašnjem uspehu ili priznanju.

    Autor plete složenu mrežu likova i događaja, koristeći bogat jezik i deskriptivne elemente koji čitaoca uvlače u živopisan i dinamičan svet Petrove stvarnosti. Kroz dijaloge i unutrašnje monologe, Radulović uspeva da približi Petrove najintimnije misli i osećanja, kao i da prikaže kako se lični i kolektivni identiteti prepliću u vremenu i prostoru.

    "Svjetovi" istovremeno funkcionise kao emocionalna drama i društvena studija, donoseći snažnu poruku o potrebi za ličnom promenom i razumevanjem u kontekstu širih društvenih promena. Kroz Petrovu priču, Milan Radulović nam pokazuje kako razumevanje sopstvene "biti" i prihvatanje "božanske svetlosti" unutar sebe mogu biti ključni za navigaciju kroz teške životne izazove i za postizanje istinskog unutrašnjeg mira.

    Ovo delo je uistinu oda snazi duha i otpornosti, nudeći duboke uvide u složenost ljudske prirode i moć ličnog razvoja.

    Više detalja

    Br.strana: 248

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Nova poetika

    ISBN: 9788663172708

    Šifra: 239555
    Cena: 990 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 248

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Nova poetika

    ISBN: 9788663172708

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.