• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Sveti Porfirije Kavsokalivit - Svedočenja
    Sveti Porfirije Kavsokalivit - Svedočenja

    Sveti Porfirije Kavsokalivit - Svedočenja

    Grupa autora

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Sveti Porfirije Kavsokalivit - Svedočenja" predstavlja zbirku ličnih svedočanstava o životu i delu jednog od najznačajnijih savremenih svetaca pravoslavlja, Svetog Porfirija Kavsokalivita.

    Ovaj izuzetan zbornik sastavljen je od priča i anegdota koje dele ugledni arhijereji, sveštenici, teolozi, profesori bogoslovskih fakulteta, kao i mnoge druge znamenite ličnosti čiji su životi bili duboko dotaknuti svetim Porfirijem.

    Sveti Porfirije, rođen 1906. godine na ostrvu Eviji, proveo je veći deo svog života služeći van granica Svete Gore, iako je njegov monaški život bio duboko ukorenjen u svetogorskoj tradiciji pravoslavnog monaštva. Knjiga detaljno opisuje njegove početke i monaški podvig u keliji Svetog Georgija, gde je i završio svoje zemaljsko putovanje 1991. godine.

    Kroz stranice ove knjige, čitaoci se susreću sa izvanrednim svedočenjima o Porfirijevim blagodatnim darovima, poput prozorljivosti, proroštva, isceljivanja i čudotvorenja, koje je koristio kako bi pomogao i duhovno osnažio mnoge pojedince u njihovim trenucima bolesti, bola i duhovne krize. Njegova sposobnost da prodre u srž ljudskih problema i ponudi duhovnu utjehu i vodstvo, često u najtežim trenucima, oslikana je kroz brojne priče koje su zabeležili oni koji su ga poznavali ili su od njega tražili duhovni savet.

    "Sveti Porfirije Kavsokalivit - Svedočenja" ne samo da hronološki prati život i delo ovog svetog čoveka, već pruža i duboko duhovnu analizu njegovog uticaja na pravoslavnu crkvu i njegove sledbenike. Knjiga ističe njegovu jednostavnost, skromnost i bezuslovnu ljubav, koja je zračila iz njegovog bića, oblikujući i obogaćujući živote onih oko njega.

    Zbirka je takođe obogaćena razmišljanjima o savremenim izazovima sa kojima se suočava pravoslavna crkva i njeni vernici, te kako primeri svetaca poput Porfirija mogu služiti kao vodilja i inspiracija u prevazilaženju tih izazova.

    Ova knjiga je ne samo biografsko delo već i duhovni vodič koji nudi nadu i smernice za verne u teškim vremenima, pozivajući na život ispunjen verom, ljubavlju i Hristovim učenjima.

    Više detalja

    Br.strana: 539

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Duhovni lug

    Šifra: 239349
    Cena: 1.650 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 539

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Duhovni lug

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.