• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Sveti Porfirije Kavsokalivit - Podvižnik ljubavi
    Sveti Porfirije Kavsokalivit - Podvižnik ljubavi

    Sveti Porfirije Kavsokalivit - Podvižnik ljubavi

    Grupa autora

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Sveti Porfirije Kavsokalivit - Podvižnik ljubavi" predstavlja značajno delo koje duboko zaranja u život i duhovni put arhimandrita Porfirija Kavsokalivita, jednog od najznačajnijih pravoslavnih svetaca modernog doba.

    Ova knjiga, koju su sastavili različiti autori, donosi bogat i detaljan prikaz njegovog života, monaškog podviga, duhovnog učenja, kao i njegove neobične sposobnosti koje ga čine jedinstvenom figurom u pravoslavnoj crkvi.

    Rođen 1906. godine na ostrvu Eviji, Sveti Porfirije započeo je svoj duhovni život u keliji Svetog Georgija na Svetoj Gori Atonskoj, gde je i završio svoj zemaljski život 1991. godine. Iako je većinu svog života proveo van Svete Gore, Porfirije je ostao istinski svetogorski monah po duhu, posvećujući svoje postojanje molitvi, postu, i duhovnom usavršavanju.

    "Sveti Porfirije Kavsokalivit - Podvižnik ljubavi" istražuje kako je, kroz svoj skromni život, Porfirije stekao i pokazao izvanredne blagodatne darove, uključujući prozorljivost, proroštvo, sposobnost isceljenja i činjenje čuda. Ove božanske darove koristio je da duhovno osnaži, isceli i obnovi mnoge duše koje su tražile njegovu pomoć, postajući duhovni otac i preporoditelj mnogih vernika.

    Knjiga takođe ističe Porfirijevu neiscrpnu ljubav i smirenost, koje su ga činile oličenjem hrišćanske ljubavi i strpljenja. Svojom bezuslovnom predanošću Bogu i ljudima, Porfirije je uspeo da utiče na brojne ljude ne samo u svom neposrednom okruženju, već i šire, ostavljajući trajni utisak na pravoslavnu zajednicu.

    Autori ovog dela su sakupili različite priče i svedočanstva onih koji su lično poznavali Svetog Porfirija, ili su na neki drugi način bili dotaknuti njegovim životom i radom. Kroz ove priče, čitalac dobija uvid u autentičan život jednog svetitelja koji je svojim primerom pokazao kako se kroz veru, ljubav i podvig može postići duhovno savršenstvo.

    "Sveti Porfirije Kavsokalivit - Podvižnik ljubavi" nije samo biografija; to je duhovni vodič koji inspiriše, uči i pruža duboke uvide u život čoveka koji je svojim životom svedočio o Hristovoj ljubavi, i kao takav, predstavlja dragoceno štivo za sve one koji teže da prodube svoje duhovno razumevanje i praksu.

    Više detalja

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Duhovni lug

    ISBN: 1650

    Šifra: 239351
    Cena: 1.650 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Duhovni lug

    ISBN: 1650

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.