• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Suve kapi
    Suve kapi

    Suve kapi

    OPIS KNJIGE:

    "Suve kapi" Zorana R. Tomića je duboko introspektivna novela koja se bavi ljudskim emocijama, moralnim dilemama i sukobima unutar duše.

    Ovo osmo književno delo univerzitetskog profesora prava pruža čitaocima intrigantan uvid u kompleksne ljudske sudbine i promišljanja glavnog junaka, čineći ga delom koje balansira između stvarnosti i snova, prošlosti i sadašnjosti, ličnog i društvenog.

    Glavni junak, Spasoje, predstavlja simbol čoveka u potrazi za smirenjem i odgovorima na suštinska životna pitanja. Njegov životni put vodi ga iz rodnog grada u Beograd, gde briljantno završava studije i započinje naizgled savršen život sa suprugom Jasminom i sinom. Međutim, kako godine prolaze, Spasoje se suočava sa slabljenjem početne privrženosti i ljubavi u braku, što vodi ka krizi i mogućoj propasti njihove veze.

    Odluka da provede neko vreme u Donjem Milanovcu postaje prelomna tačka u njegovom životu. Kroz razgovore sa gostioničarem Tadejom i kontemplaciju uz reku Dunav, Spasoje dolazi do određenih spoznaja koje ga vraćaju natrag u Beograd sa novim pogledima na život. Susret sa poštanskom službenicom, mnogo mlađom od njega, rađa novu strastvenu ljubav koja mu pruža osećaj ispunjenosti i sklada, barem prividno.

    Zoran R. Tomić vešto kombinuje različite narativne ritmove i ukršta glavne i sporedne likove, držeći čitaočevu pažnju sve vreme. Njegovo pripovedanje oscilira između realnog i maštovitog, stvarajući atmosferu koja omogućava čitaocima da se identifikuju sa unutrašnjim borbama glavnog junaka. Tematski, novela istražuje složene odnose između ličnih ambicija, ljubavi, moralnih dilema i potrage za smirenjem.

    Posebno zanimljiv element ove priče je njena završnica, koja se može tumačiti na više načina. Tekst nudi dva dijametralno suprotna kraja: jedan bajkovit i idealizovan, drugi surov i realističan. Ovaj dualitet završetka ostavlja čitaocima slobodu da sami nadograde priču u svojim umovima, dok istovremeno autor sugeriše mogućnost nastavka priče u hipotetičkom drugom delu.

    "Suve kapi" je mnogo više od obične urbane priče. To je efektan i originalan emotivni triler sa elementima autentične drame, koji kroz lik Spasoja i njegove životne peripetije istražuje dublje slojeve ljudske psihe i društvenih odnosa.

    Kroz suptilne i često bolne trenutke introspekcije, roman nudi čitaocima priliku da se suoče sa sopstvenim zabludama, promašajima i nadama, čineći ga delom koje ostaje dugo u sećanju nakon čitanja.

    Više detalja

    Br.strana: 90

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Dosije

    ISBN: 9788660474461

    Šifra: 240748
    Cena: 440 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 90

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Dosije

    ISBN: 9788660474461

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.