• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Suton civilizacije
    Suton civilizacije

    Suton civilizacije

    Žak Mariten , Ivan Radosavljević

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Suton civilizacije" istražuje dramatične događaje koji su oblikovali svet na pragu Drugog svetskog rata, s posebnim naglaskom na kulturne, političke i duhovne dileme s kojima se suočava Evropa pod udarom nacističke opasnosti.

    Autori Žak Mariten i Ivan Radosavljević u ovoj dubokoumnoj analizi razmatraju uzroke propadanja modernih civilizacija, izazove s kojima se suočava hrišćanstvo u kontekstu rastućeg antihumanizma, te mogućnosti za obnovu i preporod iz pepeo današnjice.

    Na početku, knjiga postavlja istorijski okvir, smestivši čitaoca u godinu 1939, neposredno pred izbijanje globalnog sukoba koji će promeniti svet. Autori opisuju kako nacistička ideologija ne samo da predstavlja neposrednu vojnu i političku pretnju, već i duboko kulturnu i duhovnu krizu koja testira temelje zapadne civilizacije. Ova ideologija, kako Mariten i Radosavljević navode, pokreće i antihršćanske sile koje dovode do krize savremenog humanizma, dovodeći čovečanstvo pred moralni i duhovni prelom.

    Knjiga detaljno razmatra uzroke "sutona" koji se događa, identifikujući ključne faktore poput moralnog relativizma, gubitka duhovne usmerenosti i zanemarivanja humanističkih vrednosti koje su nekada bile temelji evropske misli i društva. Mariten i Radosavljević argumentuju da su ovi uzroci doprineli postepenom erodiranju civilizacijske stabilnosti i moralne snage, čineći društva ranjivim na destruktivne ideologije.

    Autori takođe istražuju kako se hrišćanin treba postaviti pred ovim izazovima, naglašavajući ulogu vere i duhovnosti u suprotstavljanju očaju i nihilizmu koji prožimaju savremeni svet. Prema njihovom mišljenju, hrišćanski odgovor treba da uključi obnovu duhovnih vrednosti i etički angažman u društvenim pitanjima, sa ciljem izgradnje "novog humanizma" koji može poslužiti kao temelj za obnovu civilizacije.

    Knjiga "Suton civilizacije" završava pozivom na akciju, motivišući čitaoce da preuzmu aktivnu ulogu u obnavljanju civilizacije kroz osvešćivanje, duhovni rast i kulturni angažman. Mariten i Radosavljević nude duboku analizu i inspirativne ideje za one koji teže da razumeju razmere globalnih izazova svog vremena i da doprinesu stvaranju bolje budućnosti.

    Ova knjiga je esencijalno čitanje za sve zainteresovane za istoriju, filozofiju, teologiju i kulturne studije, te služi kao snažan podsetnik na značaj moralne i duhovne dimenzije u očuvanju i unapređenju ljudske civilizacije.

    Više detalja

    Br.strana: 52

    Povez: Broširan povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Službeni glasnik

    ISBN: 9788651920335

    Šifra: 239415
    Cena: 770 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 52

    Povez: Broširan povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Službeni glasnik

    ISBN: 9788651920335

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.