• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Sunce i njeni cvjetovi
    Sunce i njeni cvjetovi

    Sunce i njeni cvjetovi

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Sunce i njeni cvjetovi" autorice Rupi Kaur impresivna je zbirka poezije koja istražuje niz duboko osobnih i univerzalnih tema kroz jedinstveni, emotivni glas. Rupi Kaur, indijska pjesnikinja koja se proslavila svojom prvom knjigom "Mlijeko i med", nastavlja svoje poetično putovanje u ovoj drugoj zbirki koja prodire u životne cikluse propadanja, rasta i obnove.

    Kaur u "Sunce i njeni cvjetovi" koristi prirodu kao moćnu metaforu za ljudsko iskustvo, simboliku koja se savršeno uklapa u univerzalne teme tuge, predaje trenutku, traganja za korijenima, ljubavi i samoosnaživanja. Struktura knjige odražava ovaj put rasta i transformacije kroz pet dijelova: "Venem", "Padam", "Puštam korijenje", "Rastem" i "Cvatem". Svaki segment predstavlja različite faze ljudskog života i emocionalnog iskustva, počevši od pada i tuge pa sve do preporoda i cvatnje.

    U dijelu "Venem", Kaur se bavi osjećajima gubitka i očaja koji obilježavaju trenutke životnih padova. U "Padam", ona prelazi na prihvaćanje i predaju, priznavajući važnost puštanja onoga što više ne služi pojedincu. "Puštam korijenje" simbolizira put ka samoistraživanju i povezivanju s unutarnjim ja, dok "Rastem" predstavlja osobni razvoj i snagu koja dolazi kroz iscjeljenje. Konačno, "Cvatem" označava procvat, novi početak i prihvaćanje ljubavi i radosti.

    Rupi Kaurin poznati minimalistički stil pisanja, koji kombinira slobodne stihove bez interpunkcije s izražajnim crtežima, čini "Sunce i njeni cvjetovi" vizualno i tekstualno privlačnom. Njena poezija vibrira iskrenošću i emocionalnom pristupačnošću, čineći ove pjesme lako razumljivima, a opet duboko rezonirajućima. Kaur adresira složene teme poput feminizma, ljubavi, trauma, iscjeljenja i kulturalnog identiteta, pružajući čitateljima snažne poruke o važnosti samoakceptacije, ljubavi prema sebi i otpornosti.

    "Sunce i njeni cvjetovi"
    nije samo zbirka poezije; to je emotivno putovanje koje potiče čitatelje da pronađu ljepotu u vlastitim životima, da prihvate svoje najdublje tuge i najviše radosti, i da, poput cvijeta, dopuste sebi da cvjetaju bez obzira na prethodne izazove. Ova knjiga Rupi Kaur potvrđuje njezinu sposobnost da dotakne srca i umove širom svijeta, čineći je dragocjenim glasom u suvremenoj poeziji.

    Više detalja

    Br.strana: 256

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2018.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789538183201

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 78752
    Cena: 3.872 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 256

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2018.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789538183201

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.