• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Strana B
    Strana B

    Strana B

    OPIS KNJIGE:

    "Strana B" Vanje Mandić je introspektivan i emotivno slojevit roman koji istražuje suštinu ljubavi, gubitka, i unutrašnjih borbi kroz jedinstven psihološki portret glavnog junaka.

    Ovo je priča o životu u svim njegovim aspektima – o lepoti i težini ljubavi, ali i o njenim neispunjenim obećanjima i bolnim razočaranjima. Dok se junak suočava s ožiljcima koje je dugo skrivao od sebe, roman nas vodi kroz lavirint emocija, u kome se racionalni i emotivni delovi ličnosti neprestano sukobljavaju i međusobno oblikuju. Ta borba između razuma i osećanja postavlja pitanje: može li čovek zaista pronaći mir, ili će večno lutati između svojih suprotnosti?

    Struktura romana jedinstveno je oblikovana – svako poglavlje nosi ime jedne muzičke numere, koja simbolično odražava emocionalni i narativni tok priče. Ove pesme nisu samo muzičke reference već su i suptilni vodiči kroz unutrašnji svet junaka, kao zvučna pozadina koja čini da se svaki deo njegove priče doživi intenzivnije.

    Kroz poglavlja koja se nižu kao trake na vinilu, roman oslikava dve strane života – Stranu A, gde dominiraju nade, ljubavi i uspesi, i Stranu B, gde se suočavamo sa tamnijim aspektima postojanja: gubitkom, neispunjenim očekivanjima i neizbežnim ožiljcima prošlosti.

    Vanja Mandić majstorski gradi atmosferu u kojoj čitalac oseća kako se emocije talože i sudaraju, dok se glavnom junaku nameće pitanje – kako pronaći izlaz iz sopstvenog lavirinta? Priča nije linearna, već je protkana fragmentima sećanja, unutrašnjih monologa i refleksija, što stvara osećaj da pratimo eho njegovog uma dok traži put ka smirenju.

    „Strana B“ je i podsetnik da svaka ljubavna priča, kao i svaki život, ima svoju svetlu i tamnu stranu, te da je hrabrost u prihvatanju obe strane ono što nas čini celovitima.

    Roman prožima melanholičan ton, ali istovremeno nudi katarzičnu spoznaju – ožiljci ne moraju da nas definišu, već nas mogu osnažiti ako ih prepoznamo i prihvatimo.

    „Strana B“ je ne samo priča o jednom junaku već i univerzalna refleksija svakog od nas, koji tražimo ravnotežu između očekivanja i stvarnosti, između racionalnog i emotivnog, između onoga što pokazujemo svetu i onoga što ostaje skriveno u tišini.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 240

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Vulkan izdavaštvo

    ISBN: 9788610053555

    Šifra: 242420
    Cena: 999 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 240

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Vulkan izdavaštvo

    ISBN: 9788610053555

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.