• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Stari Egipat – Povijest i kultura
    Stari Egipat – Povijest i kultura

    Stari Egipat – Povijest i kultura

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Stari Egipat – Povijest i kultura" autora Mladena Tomorada predstavlja temeljit i sveobuhvatan pregled jedne od najfascinantnijih i najmisterioznijih civilizacija svijeta. Dr. sc. Mladen Tomorad, koji spada među trojicu najistaknutijih suvremenih hrvatskih egiptologa, kroz šesnaest detaljno razrađenih poglavlja vodi čitatelje kroz bogatu i složenu istoriju starog Egipta, od prapovijesti do arapskog osvajanja, pa sve do modernog doba i suvremene egiptologije.

    Knjiga nije samo puko nabrajanje povijesnih činjenica i događaja, već pruža duboki uvid u društvene, kulturne i religiozne aspekte egipatske civilizacije. Svako poglavlje u knjizi započinje uvođenjem u ključne teme i pitanja koja će biti obrađena, uključujući detaljne opise staroegipatskog društva, svakodnevice, gradova, lokaliteta, te razvoja egiptoloških istraživanja.

    Autor posebno naglašava značaj interdisciplinarnih istraživanja koristeći najnovije rezultate iz brojnih znanstvenih disciplina koje se bave Egipatom. To čini knjigu iznimno vrijednom za akademsku zajednicu, ali i izuzetno pristupačnom za širu publiku zahvaljujući jasnom jeziku i logičnoj organizaciji sadržaja. Dodatnu vrijednost knjizi daju bogato ilustrirane stranice s fotografijama, povijesnim zemljovidima i reprodukcijama umjetničkih djela, što čitateljima omogućava da vizualno upotpune svoje razumijevanje tekstualnog sadržaja.

    Posebno su zanimljiva poglavlja posvećena staroegipatskoj književnosti, umjetnosti, arhitekturi, kao i vjerovanjima i pogrebnim običajima koji otkrivaju duboku povezanost religije i svakodnevnog života drevnih Egipćana. Tomorad također istražuje modernu fascinaciju Egiptom, poznatu pod nazivom Egiptomanija, analizirajući kako i zašto su motivi i simboli starog Egipta ostali predmet globalne kulturološke fascinacije.

    Knjiga "Stari Egipat – Povijest i kultura" služi kao ključni resurs za sve koji žele dublje razumjeti kako se kroz tisućljeća razvijala ova izuzetna civilizacija, njen utjecaj na moderno društvo, te kako su njeni običaji, znanja i vjerovanja oblikovali svijet kakav poznajemo danas. Mladen Tomorad svojim opsežnim znanjem i strastvenim pristupom temi čini ovu knjigu nezaobilaznim čitanjem za studente povijesti, istraživače, ali i za sve ljubitelje povijesti i kulture.

    Više detalja

    Br.strana: 752

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Školska knjiga d.d. Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789530622609

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239859
    Cena: 14.249 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 752

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Školska knjiga d.d. Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789530622609

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.