• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Srpski krvavi put
    Srpski krvavi put

    Srpski krvavi put

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Srpski krvavi put" autora Branka Dimovića Dimeskog predstavlja temeljno delo koje se bavi složenim istorijskim i savremenim pitanjima kroz koja je prolazila Srbija.

    Ova knjiga, uzimajući u obzir kako istorijski tako i savremeni kontekst, detaljno istražuje kako su se različiti politički i društveni izazovi prelamali kroz srpsku istoriju i kulturu.

    U poglavlju "Borba za istinu" autorke Jelene Stojković, čitatelji se suočavaju sa analizom kako se narativi o nacionalnoj istoriji koriste u političke svrhe i kako ti narativi oblikuju kolektivnu svest i nacionalni identitet. Ovo poglavlje naglašava važnost kritičkog pristupa istorijskim događajima i potrebu za objektivnim sagledavanjem prošlosti kako bi se izgradila stabilna i mirna budućnost.

    U delu "Srpski put Branka Dimovića Dimeskog" koje piše Aleksandar Dinčić, fokus je na samom autoru, njegovom životu, inspiracijama i motivima za pisanje ove knjige. Dinčić istražuje kako lične Dimovićeve perspektive i iskustva oblikuju narativ knjige i kako njegovo duboko razumevanje srpske istorije i kulture pruža jedinstven uvid u teme koje obrađuje.

    "Recenzija za knjigu ’Srpski krvavi put’ Branka Dimovića Dimeskog" autora Knuta Flovika Thoresena pruža kritički osvrt na knjigu, ističući njen doprinos srpskoj istoriografiji kao i neka potencijalno kontroverzna tumačenja koja knjiga nudi. Thoresen analizira kako Dimovićeva interpretacija događaja može doprineti širem razumevanju srpskog društvenog i političkog konteksta, ali i kako može izazvati debate u akademskim i širim društvenim krugovima.

    "Srpski krvavi put" je knjiga koja ne samo da dokumentuje i analizira ključne momente i ličnosti koje su oblikovale srpsku istoriju, već i provocira razmišljanje o tome kako istorija utiče na savremene društvene, političke i kulturne dinamike u Srbiji.

    Namenjena širokom spektru čitalaca, od istoričara i politikologa do šire javnosti zainteresovane za dublje razumevanje srpske prošlosti i sadašnjosti, ova knjiga predstavlja važan doprinos razumevanju složenih pitanja koja oblikuju Srbiju danas.

    Više detalja

    Br.strana: 160

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Duhovni lug

    ISBN: 9788660380861

    Šifra: 239357
    Cena: 880 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 160

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Duhovni lug

    ISBN: 9788660380861

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.