• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Srpske teme - ogledi iz naše novije istorije i sadašnjosti
    Srpske teme - ogledi iz naše novije istorije i sadašnjosti

    Srpske teme - ogledi iz naše novije istorije i sadašnjosti

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Srpske teme - ogledi iz naše novije istorije i sadašnjosti" autora Žarka Jankovića pruža duboko promišljen uvid u složene aspekte srpske istorije i politike, s posebnim naglaskom na recentne događaje i njihove posledice. Autor koristi analitički pristup kako bi rasvetlio ključna pitanja koja oblikuju srpsko društvo i njegovu poziciju u savremenom svetu.

    Opis knjige:

    Knjiga "Srpske teme - ogledi iz naše novije istorije i sadašnjosti" predstavlja značajnu intelektualnu studiju u kojoj Žarko Janković istražuje složene aspekte srpske istorije i politike. Ovo delo se oslanja na analize i refleksije koje se bave trenutnim i prošlim događajima, pružajući uvid u ključna pitanja koja oblikuju srpsko društvo.

    Glavni deo knjige fokusira se na razotkrivanje zabluda i mitova koji su se razvili tokom istorije, sa posebnim akcentom na kompleksnu problematiku raspada Jugoslavije. Kroz pažljivo istraživanje i argumentovanu analizu, Janković istražuje ne samo uzroke raspada ove federacije, već i posledice koje su te promene imale na region i šire. Autor se bavi pitanjem šta znači biti deo Evrope danas, kako su se političke promene odrazile na srpsku identitet i šta su ključne karakteristike savremenog srpskog društva.

    Glavni esej u knjizi, koji se bavi temom raspada Jugoslavije, ističe se svojom dubinom i jasnoćom. Janković ne samo da pruža istorijski pregled događaja, već i analizira njihove dugoročne posledice, pomažući čitaocima da bolje razumeju složene odnose između prošlosti i sadašnjosti. Autor koristi precizan stil pisanja kako bi razjasnio najvažnije istorijske činjenice i političke dinamike, oslanjajući se na argumentovane tvrdnje i opsežno istraživanje.

    Tematski okvir knjige obuhvata pitanja poput: Šta je Evropska unija i kako utiče na srpske ambicije? Kakva je bila uloga Jugoslavije u evropskoj i svetskoj istoriji? Kako nacionalni identiteti, uključujući srpski, oblikuju savremeno društvo i politiku? Žarko Janković odgovara na ova pitanja pružajući čitaocima dublje razumevanje složenih istorijskih i političkih fenomena.

    Ukratko, knjiga "Srpske teme" je značajan doprinos razumevanju srpske istorije i politike. Njena analiza i uvidi nude važan kontekst za razumevanje trenutnih izazova i prilika sa kojima se srpsko društvo suočava, pomažući čitaocima da formiraju informisano mišljenje o ključnim temama koje oblikuju njihovu svakodnevicu.

    Više detalja

    Br.strana: 175

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Centar za kulturnu obnovu Arheofutura

    ISBN: 9788681828038

    Šifra: 240711
    Cena: 500 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 175

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Centar za kulturnu obnovu Arheofutura

    ISBN: 9788681828038

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.