• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Smrtni besmrtnik
    Smrtni besmrtnikSmrtni besmrtnik

    Smrtni besmrtnik

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Smrtni besmrtnik" donosi izbor iz kratke proze Mary Shelley, autora čuvenog romana "Frankenstein". Ova zbirka, koja je prvi put dostupna na hrvatskom jeziku, uključuje četiri novele: "Smrtni besmrtnik", "O duhovima", "Preobrazba" i "Roger Dodsworth: reanimirani Englez". Svaka od ovih priča, svojim jedinstvenim pletivom gotičkih motiva, postavlja Shelley među pionire znanstvene fantastike i horora, dok istovremeno otkriva njenu sposobnost da istražuje duboke filozofske i socijalne teme.

    "Smrtni besmrtnik" istražuje koncept besmrtnosti kroz lika koji dobija vječni život od alkemičara, ali po cijenu neprestane patnje i izolacije. Ova priča, kao i ostale u zbirci, služi se fantastičnim elementima ne samo kako bi zabavila čitatelje, već i kako bi postavila pitanja o ljudskom postojanju, etici i besmrtnosti.

    "O duhovima" i "Preobrazba" dodatno produbljuju Shelleynu fascinaciju nadnaravnim i mračnim, predstavljajući likove koji se suočavaju s duhovima i demonskim entitetima. Ove priče nisu samo puki izlivi mašte, već i sofisticirane pripovijesti koje reflektiraju na ljudske strahove i želje, kao i na večne dileme o prirodi dobra i zla.

    "Roger Dodsworth: reanimirani Englez" je posebno zanimljiva novela koja kombinuje elemente znanstvene fantastike i istorijske fikcije, prateći lika koji je oživljen nakon tristogodišnjeg sna. Ova priča, kao i ostatak zbirke, koristi fantastično kao sredstvo za ironično i kritičko promišljanje o engleskoj povijesti i društvenim normama.

    Shelley u svojim kratkim prozama uspešno spaja bogatstvo žanrova, od gotike i romantizma do satire i parodije, koristeći svoj narativni talent da izgradi priče koje su istovremeno uzbudljive, intelektualno stimulativne i duboko emotivne. Kroz slojevite zaplete i živopisne likove, ona ne samo da iznosi komentare o vlastitom vremenu, već i stvara dela koja se mogu čitati i tumačiti na mnogo načina, pružajući bogat materijal za analizu i uživanje generacijama čitatelja.

    "Smrtni besmrtnik"
    i druge priče u ovoj zbirci su primjeri kako literatura može transcendirati žanrovske granice i nuditi duboke uvide u ljudsku prirodu i društvo, čineći Mary Shelley jednom od najvažnijih glasova u književnosti devetnaestog stoljeća.

    Više detalja

    Br.strana: 88

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Mala zvona, Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789538313615

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239961
    Cena: 3.845 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 88

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Mala zvona, Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789538313615

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.