• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Smrt u njezinim rukama
    Smrt u njezinim rukama

    Smrt u njezinim rukama

    OPIS KNJIGE:

    "Smrt u njezinim rukama" Ottesse Moshfegh je kompleksan roman koji se bavi temama usamljenosti, identiteta i stvarnosti kroz oči njegove glavne protagonistkinje, Veste Gul. Roman počinje misterioznom porukom koju Vesta pronalazi dok šeta svog psa po šumi. Poruka glasi: "Zvala se Magda. Nitko nikad neće doznati tko ju je ubio. Nisam ja. Ovdje je njezino mrtvo tijelo." Ovaj intrigantni uvod pokreće Vestu na istragu o nepoznatoj ženi i mogućem zločinu, iako nema drugih dokaza osim same poruke.

    Vesta je starija udovica koja živi sama u izoliranoj kući nakon smrti svog dominantnog muža. Dok pokušava da sastavi dijelove slagalice o Magdi, Vesta postepeno otkriva vlastitu prošlost, unutrašnje demone i duboku usamljenost. Vesta nije pouzdana pripovjedačica; njena percepcija stvarnosti je često zamagljena njenim unutrašnjim monologom i emocionalnim traumama. Kako priča napreduje, postaje jasno da Vesta zapravo ne rješava pravi zločin, već stvara vlastitu narativu koja reflektira njene strahove i nesigurnosti.

    Ottessa Moshfegh koristi Vestionu potragu kao sredstvo za dublje istraživanje njenih ličnih trauma i krhkosti. Roman se odvija u atmosferi psihološkog trilera, ali se brzo distancira od konvencionalnog krimića. Umjesto toga, fokusira se na Vestionu introspektivnu putanju i njene pokušaje da pronađe smisao u vlastitom životu i prošlim događajima. Vesta koristi svoje amatersko istraživanje kao način da pobegne iz svoje stvarnosti, ali i da pronađe kontrolu nad sopstvenim narativom.

    Moshfeghina proza je istovremeno mračna i introspektivna, obojena crnim humorom i dubokim psihološkim uvidima. Njen stil pisanja često se poredi sa književnim majstorima poput Vladimira Nabokova, Henryja Jamesa i Shirley Jackson zbog složenosti i prigušenog mraka koji nosi u svojim pričama. U ovom romanu, ona uspeva da stvori atmosferu koja je istovremeno klaustrofobična i otvorena, reflektujući Vestion unutrašnji svet i spoljašnju izolaciju.

    "Smrt u njezinim rukama"
    je roman koji se bavi pitanjima identiteta, stvarnosti i percepcije kroz prizmu jedne složene i problematične protagonistkinje. Kroz Vestionu priču, Moshfegh istražuje granice između fikcije i stvarnosti, pokazujući kako naše unutrašnje borbe i prošlosti mogu oblikovati našu percepciju sveta oko nas. Roman je duboko introspektivan, izazovan i nevjerojatno slojevit, pružajući čitateljima nezaboravno iskustvo kroz jedinstveni glas Ottesse Moshfegh.

    Više detalja

    Br.strana: 207

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Vuković i Runjić, Umjetnička organizacija

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 978953286353

    Dostupnost: Isporuka od 3 do 4 nedelje
    Šifra: 240913
    Cena: 4.523 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 207

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Vuković i Runjić, Umjetnička organizacija

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 978953286353

    Dostupnost: Isporuka od 3 do 4 nedelje
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.