• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Smejalica na desnom obrazu
    Smejalica na desnom obrazuSmejalica na desnom obrazu

    Smejalica na desnom obrazu

    OPIS KNJIGE:

    "Smejalica na desnom obrazu" Jovane Obradović je poetično i prozno delo koje odiše mladalačkim entuzijazmom i istražuje teme ljubavi, intimnosti i emocionalne povezanosti u savremenom svetu.

    U svojoj drugoj knjizi, Obradovićeva nastavlja da razvija svoj jedinstveni glas, koristeći kombinaciju poezije i lirske proze kako bi izrazila složenost ljudskih osećanja u vremenu tehnološke dominacije i socijalne otuđenosti.

    Knjiga predstavlja evoluciju Obradovićeve umetničke imaginacije, gde se poezija i proza prepliću na nov i originalan način, što doprinosi dubljem emocionalnom doživljaju. Autorica koristi žanrovske strukture kako bi stvorila tekstove koji reflektuju dinamiku ljubavnih odnosa, pri čemu se iz poezije u prozu prelazi kroz koncentrične krugove koji se šire i smisleno prepliću.

    Jedan od ključnih aspekata ove zbirke je naslovna sintagma "Smejalica na desnom obrazu", koja služi kao metafora za male, ali značajne trenutke sreće i ljubavi koji oblikuju naše živote. Ova figura sinegdoha upućuje na to kako jedan mali detalj može imati ogroman značaj i kako pojedinačne karakteristike mogu preuzeti simboličku težinu celine.

    Obradovićeva se hrabro suprotstavlja prevladavajućem trendu otuđenja među mladima, često izazvanom preokupiranošću savremenom tehnologijom. Kroz svoje stihove ona poziva na veću prisnost i autentičnost u međuljudskim odnosima, naglašavajući važnost direktnog dijaloga i emocionalne prisutnosti.

    Svaki segment knjige, bilo da je reč o sentenciji, poeziji ili proznom zapisu, pažljivo je izrađen kako bi pružio bogato i slojevito čitalačko iskustvo. Sentencije služe kao refleksivne pauze koje podstiču razmišljanje, dok poezija i proza produbljuju narativ, omogućavajući čitaocima da se emocionalno povežu s temama i likovima.

    "Smejalica na desnom obrazu" ističe se svojom svežinom i inovativnošću u pristupu, kombinujući lirsku introspekciju s narativnom dinamikom. Ova knjiga ne samo da potvrđuje Obradovićevu kao značajnog novog glasa u savremenoj srpskoj literaturi, već i kao pesnikinju čija dela rezonuju s univerzalnim temama ljubavi i čovečnosti.

    Izvanredno balansirajući između poezije i proze, Obradovićeva stvara umetničko delo koje je jednako provokativno koliko i emotivno, nudeći duboki uvid u suštinu ljubavi i življenja.

    Više detalja

    Br.strana: 120

    Povez: Broširan povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Kreativna radionica Balkan

    ISBN: 9788664031585

    Šifra: 238994
    Cena: 770 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 120

    Povez: Broširan povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Kreativna radionica Balkan

    ISBN: 9788664031585

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.