• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Sinhrone mašine
    Sinhrone mašine

    Sinhrone mašine

    OPIS KNJIGE:

    Podnaslov dela glasi: Određivanje parametara i radnih karakteristika generatora u samostalnom i paralelnom radu.

    Odlomak:

    Knjiga ’’SINHRONE MAŠINE - Određivanje parametara i radnih karakteristika generatora u samostalnom i paralelnom radu’’ je namenjena svima koji žele da prošire znanja iz ove oblasti u odnosu na osnovnu literaturu obima jednosemestralnih kurseva. Pogodna je za inženjere koji rade u elektranama ili se bave upravljanjem i eksploatacijom električnih mreža na koje su priključene manje ili veće elektrane. Knjiga je korisna i za kadrove u institutima i fakultetima koji se bave naučno-istraživačkim i studijskim radom za elektroprivredu. Pogodna je i kao udžbenik za studente koji na poslediplomskim studijama izučavaju sinhrone mašine ili se bave analizom rada elektroenergetskih sistema.

    Namera je Autora da u ovoj knjizi da prikaz savremene teorije i metoda proračuna parametara i karakteristika sinhronih generatora. U tom smislu najvažnije su metode za određivanje zasićenih sinhronih reaktansi jer se time stvara osnova za tačniji proračun radnih karakteristika generatora u eksploataciji ili pri projektovanju, uključujući proračun i konstrukciju pogonskih dijagrama (PD) konkretnih generatora u realnim (nelinearnim) režimima. Iako je određivanje promene parametara sinhronih generatora (SG) složeno (radi se o nelinearnostima višeg reda) u inženjerskim proračunima se koriste jednostavniji modeli (ekvivalentne šeme) koji su uobičajeni u teoriji linearnih mašina. Dodatak je u tome da se vrednosti parametara modela određuju (podešavanju) tako da aproksimiraju efekat nelinearnosti na karakteristike SG. Suština je u tome da se vrednosti zasićenih sinhronih reaktansi utvrđuju za karakteristične režime (prazan hod, režime natpobude i režime potpobude za rad na liniji stabilnosti i slično) koji su definisani odgovarajućim linijama na PD SG.

    Osnovni razlog za pisanje knjige je da se da prikaz većeg broja savremenih inženjerskih metoda koje se koriste za proračun radnih karakteristika generatora u realnim režimima uz uvažavanje nelinearnosti parametara (sinhronih reaktansi).

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 227

    Povez: Broš

    God.izdanja: 2020.

    Izdavač: Akademska misao

    ISBN: 978-86-7466-832-0

    Šifra: 195391
    Cena: 1.760 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 227

    Povez: Broš

    God.izdanja: 2020.

    Izdavač: Akademska misao

    ISBN: 978-86-7466-832-0

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.