• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Sinajski testament
    Sinajski testament

    Sinajski testament

    OPIS KNJIGE:

    Roman "Sinajski testament" Vanje Bulića pruža jedinstvenu kombinaciju misterije, istorijske pustolovine i političke intrige, smeštene u savremeni Beograd i prožete dubokim korijenima u srednjovekovnu prošlost. Kroz ovaj zaokruženi triler, Bulić nije samo napisao uzbudljivu priču o potrazi za izgubljenim dokumentima već i komentarisao složene međunarodne odnose koji se prostiru sve do drevnih rukopisa.

    Priča počinje šokantnim događajem: pravoslavni monah Arkadije je ubijen ispred jevrejske sinagoge u Beogradu. Obdukcija otkriva da je pod kožom imao ugrađen čip, aludirajući na njegovu ulogu u međunarodnoj špijunaži i tajnim operacijama. Monah, koji se ispostavlja da je imao više identiteta, povezan je sa saradnjom tajnih službi Srbije i Izraela, uvlačeći u priču i novinara Novaka Ivanovića, koji uprkos zabranama, kreće u rizično istraživanje.

    Fokus traganja postaje Sinajski psaltir, glagoljski molitvenik iz 11. veka. Ovaj drevni tekst postaje ključ za razumevanje tajnih diplomatskih pokušaja rešavanja teritorijalnih pitanja između Izraela i Egipta, ali i budućnosti Palestine. Prateći nestale stranice dokumenta, koje možda sadrže kritične informacije o podeli Sinajske pustinje, Novakova potraga vodi ga do srpskih pravoslavnih manastira Tumane i Gornjak, koji neobično povezuju distantne geografske i istorijske linije sve do Manastira Svete Katarine na Sinaju.

    U svojim putešestvijima, Novak se susreće sa isposnikom Zosimom, koji igra ključnu ulogu kao "čuvar tajne" ove misterije. Zagonetka se dodatno komplikuje serijom misterioznih ubistava, a svoj dramatični klimaks dostiže u gudurama Gornjačke klisure, gdje su tajne drevnog psaltira i njegove izgubljene stranice možda konačno razrešene.

    "Sinajski testament" je roman koji umetnički prepliće priče o drevnim tekstovima, tajnim diplomatijama i individualnim potragama za istinom, pružajući čitaocima napetu vožnju kroz slojevite narative koje Vanja Bulić majstorski povezuje, dajući i širi komentar o snazi i ceni znanja koja mogu redefinisati nacije i njihove međusobne odnose.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 272

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652147106

    Šifra: 239413
    Cena: 999 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 272

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652147106

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.