• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Serafim
    Serafim

    Serafim

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Serafim" autora Dejana Stojiljkovića je delo koje proširuje narativ univerzuma postavljenog u "Konstantinovom raskršću".

    Kroz priču o Nemanji Lukiću, liku koji je postao kultna figura među čitaocima, Stojiljković plete složenu priču o besmrtnosti, istoriji, i nevidljivim silama koje oblikuju svet.

    "Serafim" vodi čitaoce na putovanje kroz vreme, prateći Nemanju kako se kreće kroz ključne momente evropske istorije. Lik Nemanje Lukića, koji je i čovek i besmrtnik, doživljava istorijska kretanja "stare dame Evrope" od uspona do padova kroz stoljeća, i to iz jedinstvene perspektive. On je delimično svedok, a delimično i tvorac istorije, stojeći na granici između ljudskog i natprirodnog sveta.

    Priča započinje u međuratnom Beogradu, gde Nemanja preuzima novi identitet. Proces njegove transformacije i adaptacije na promenljiv svet je detaljno ispisan, prikazujući njegove susrete sa istorijskim ličnostima poput Mustafe Golubića, kao i njegovo nenadano prijateljstvo sa Ivo Andrićem, koji će kasnije biti zadužen na načine koje Nemanja nije mogao predvideti. Stojiljković uspešno isprepliće istorijske činjenice sa fikcijom, donoseći slojevitu naraciju koja drži čitaoca na ivici.

    Nemanjin angažman vodi čitaoca i van granica Srbije, čak na Island, gde se susreće sa misterijama koje premašuju razumevanje prostora i vremena. Ovaj deo priče produbljuje mitske i mistične aspekte romana, testirajući granice Nemanjine gotovo vampirske prirode.

    Dejan Stojiljković je majstorski iskoristio elemente trilera, istorijske fikcije i mističnog horora, kreirajući moćan narativ koji ne samo da istražuje personalne dileme i moralne izbore Nemanje Lukića, već i tematizuje večne ljudske težnje prema znanju, moći i večnosti. Čitaoci će takođe biti podstaknuti na razmišljanje o posledicama ljudskih delovanja, kako na pojedinca, tako i na šire društvene i istorijske tokove.

    Knjiga završava ostavljajući otvorena pitanja o Nemanjinom mestu i ulozi u 21. veku, sugerisajući da njegova priča i dalje živi u savremenom svetu, možda i bliže nego što bi čitalac mogao pretpostaviti. "Serafim" je intenzivno, emotivno i intelektualno izazovno štivo koje nudi bogatu tapestriju narativa o čovečnosti, vremenu i večnom traganju za smislom.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 240

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652152957

    Šifra: 239608
    Cena: 999 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 240

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652152957

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.