• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Sedef-magla
    Sedef-magla

    Sedef-magla

    OPIS KNJIGE:

    "Sedef-magla" Dragoljuba Stojkovića je uzbudljiv istorijski krimić smešten u burno doba Srbije krajem 19. veka, gde se prepliću politika, zločin, i ljudske strasti.

    Radnja romana prati priču Jelenke Ilke Marković, udovice Jevrema Markovića, koja se usudila da puca na kralja Milana Obrenovića u pokušaju da osveti smrt svog voljenog muža. Nakon neuspelog atentata, Jelenka biva uhapšena i zatvorena, a ubrzo potom nađena mrtva u ćeliji. Zvanična verzija kaže da se obesila peškirom, ali mračne sumnje oko njene smrti počinju da opsedaju one koji su uključeni u slučaj.

    Sedam godina kasnije, sudbina spaja propalog advokata i šefa beogradske policije na zalasku karijere, dvojicu muškaraca sa malo toga za izgubiti i puno toga za dokazati. Istražujući smrt Jelenke Marković, oni ulaze u lavirint prevara, političkih spletki i ličnih tragedija. Istraživanje otvara Pandorinu kutiju u kojoj se kriju ne samo tajne o atentatu, već i korupcija i nepravda koja razotkriva pravu prirodu borbe za moć u društvu.

    Stojković majstorski oživljava Beograd iz 1880-ih, prikazujući ga kao grad pun mračnih uličica, političkih intriga i neizvesnosti. Složenost ljudskih odnosa i borba za opstanak u vremenima kada su lojalnost i izdaja svakodnevni pratioci, čine ovaj roman uzbudljivim čitalačkim iskustvom. "Sedef-magla" nije samo priča o zločinu i istrazi; to je fascinantan prikaz ljudskih slabosti, pohlepe, osvete i ljubavi, smešten u vreme kada su se zakoni često pisali i brisali po volji onih na vlasti.

    Roman nosi i snažnu kritiku društva tog doba, podsećajući nas da se i danas malo toga promenilo osim tehnologije – intrige, moć, i borba za prevlast ostaju večiti pokretači ljudskih postupaka. "Sedef-magla" je priča koja se ne zaustavlja samo na književnim stranicama; njena atmosfera i uzbudljiv zaplet oživeli su i na filmskom platnu i televiziji kroz seriju "Sumpor". Stojkovićevo delo je pravo uživanje za ljubitelje istorijskih romana, trilera i neustrašivih likova koji se suočavaju sa sopstvenim demonima i istinama koje nisu uvek dobrodošle.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 384

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652152902

    Šifra: 241788
    Cena: 1.199 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 384

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652152902

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.