• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Rok panteon bogovi muzičkog Olimpa, od Elvisa do Madone
    Rok panteon bogovi muzičkog Olimpa, od Elvisa do Madone

    Rok panteon bogovi muzičkog Olimpa, od Elvisa do Madone

    OPIS KNJIGE:

    "Rok panteon - Bogovi muzičkog Olimpa, od Elvisa do Madone" je fascinantno istraživanje koje autor Vladimir Đurić vodi kroz svet rock muzike, prikazujući njene najvažnije figure kao mitološke likove savremenog doba. Đurić nas vodi na uzbudljivo putovanje od početaka rock ’n’ rolla sa Elvisom, do kulturnih i muzičkih ikona kao što su Rolling Stones, Beatles, Doors, i Madona, objašnjavajući kako su ovi umetnici oblikovali globalni stil života i razmišljanja.

    Kroz analizu njihovih karijera i uticaja, Đurić postavlja rock zvezde kao moderni panteon bogova, upoređujući ih sa dionizijskim i apolonijskim snagama u neprestanoj borbi između haosa i harmonije. Rokeri su prikazani kao šamani, vodiči ritualnih ceremonija koje okupljaju mase u zajedničkom osećanju slobode, mladosti i divljine.

    Autor istražuje kako rock muzika funkcioniše kao posrednik između ljudskog i božanskog, omogućavajući mladima da u idolopokloničkom zanosu dosegnu kolektivnu svest i transcendenciju. Đurić nas vodi kroz transformativne trenutke kada rock muzika prevazilazi sve dozvoljene granice, zalazeći u panteon mračnih bogova i carstvo nužnosti.

    Đurićeva knjiga je ne samo kulturna istorija rock muzike, već i filozofski traktat o njenom uticaju na kolektivnu svest i društvene promene. Sa bogatim narativom i dubokim analizama, "Rok panteon - Bogovi muzičkog Olimpa, od Elvisa do Madone" je obavezno štivo za sve ljubitelje muzike, kulture i društvenih nauka. Autor majstorski povezuje muziku sa mitologijom, religijom i filozofijom, otkrivajući kako su ovi moderni muzički bogovi oblikovali svet u kojem živimo.

    Knjiga će vas inspirisati da ponovo poslušate omiljene pesme, dok razmišljate o dubljim značenjima i uticajima koji leže iza svake note. Đurićeva strast i znanje o rock muzici probijaju se kroz svaku stranicu, čineći "Rok panteon" nezaboravnim i edukativnim putovanjem kroz istoriju jedne od najmoćnijih kulturnih sila modernog doba.

    Više detalja

    Br.strana: 120

    Povez: broširani

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Službeni glasnik

    ISBN: 9788651930440

    Šifra: 240365
    Cena: 990 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 120

    Povez: broširani

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Službeni glasnik

    ISBN: 9788651930440

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.