• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Ribe i zmajevi
    Ribe i zmajevi

    Ribe i zmajevi

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Ribe i zmajevi" autorice Undine Radzevičiute jedinstveno je djelo koje upečatljivo isprepleće kulturne i vremenske razlike, istražujući dodirne točke i kontraste između kršćanske europske i tradicionalne kineske kulture. Na simboličan način, ribe predstavljaju kršćansku Europu, dok zmajevi simboliziraju tradicionalnu Kinu, stvarajući bogatstvo simbolizma koji prodire kroz cijelu naraciju.

    Prva priča vodi nas u Kini 18. stoljeća, gdje pratimo živote jezuitskih slikara koji su poslani da služe i šire kršćanske ideje u dalekoj zemlji. Ova narativna linija detaljno opisuje kako se ti umjetnici suočavaju s izazovima integracije svoje umjetnosti i vjere u kulturu koja je duboko ukorijenjena u potpuno različitim duhovnim i estetskim vrijednostima. Priča istražuje složene odnose između posjetitelja i domaćina, dokumentirajući kako kulturološke razlike utječu na njihovu umjetnost i osobne identitete.

    Druga priča odigrava se u suvremenom europskom gradu, fokusirajući se na dinamiku unutar jedne obitelji koju čine baka, njena kći i dvije odrasle unuke koje žive zajedno u stanu. Ova priča se bavi svakodnevnim životom, dijalozima koji često rezultiraju nesporazumima, stvarajući komične situacije koje ponekad skliznu u apsurd. Ova priča nudi introspektivan pogled na moderni život, istražujući teme usamljenosti, generacijskih razlika i potrage za smislom unutar obiteljskih odnosa.

    Undine Radzevičiute majstorski tka ove dvije narative, koristeći bogatu pripovjedačku tehniku koja čitatelju omogućuje da istinski zaroni u povijesni i moderni kontekst priča. Kroz svoje izuzetno literarno pisanje, Radzevičiute istražuje kako povijest i suvremenost, unatoč svojim razlikama, dijele univerzalne teme ljudskog iskustva.

    "Ribe i zmajevi"
    predstavlja duboko promišljanje o umjetnosti, vjeri, kulturi i osobnom identitetu, pružajući čitateljima slojevitu i kompleksnu sliku kako se prošlost i sadašnjost preklapaju, međusobno se izazivaju i oblikuju naše percepcije svijeta. Ova knjiga je izvrsno štivo za sve ljubitelje povijesne fikcije, kao i za one koji cijene suvremene priče o obitelji i identitetu, čineći je esencijalnim dodatkom za svaku književnu kolekciju.

    Više detalja

    Br.strana: 442

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Ibis grafika

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533630090

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239391
    Cena: 4.503 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 442

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Ibis grafika

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533630090

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.