• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Radni odnosi,naknada štete i izvršenje
    Radni odnosi,naknada štete i izvršenje

    Radni odnosi,naknada štete i izvršenje

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Radni odnosi, naknada štete i izvršenje" autora Predraga Trifunovića predstavlja sveobuhvatan zbornik radova koji obuhvata ključna pitanja iz oblasti radnog prava, prava naknade štete, kao i izvršnog i vanparničnog postupka.

    U ovom zborniku nalazi se ukupno 15 referata koji detaljno analiziraju različite aspekte radno-službeničkog prava, obligacionog i privrednog prava (posebno u kontekstu naknade štete), te problematiku izvršenja sudskih odluka i postupaka vezanih za katastar nepokretnosti.

    Jedan od ključnih tema knjige jeste problem reintegracije zaposlenih usled nezakonitog prestanka radnog odnosa i raspoređivanja. Ovaj problem je naročito aktuelan zbog promena u višegodišnjoj sudskoj praksi u vezi sa nadležnostima sudova za tzv. „adekvatno radno mesto“. Prema mišljenju autora, odbacivanje tužbi u ovom delu dovodi do ograničavanja pristupa sudu, što predstavlja povredu prava na pravično suđenje, dodatno pogoršava položaj zaposlenih i stvara poteškoće u postupku prinudnog izvršenja sudskih odluka.

    Knjiga takođe razmatra fleksibilne oblike rada koji, kao i u uporednom pravu, pokazuju (ne)sigurnost zaposlenja. Autor naglašava da problemi nastaju kada se zloupotrebljavaju prava putem ugovora o radu na određeno vreme, privremenih i povremenih poslova, te ugovora o delu. Ovi oblici rada često dovode do nesigurnih radnih uslova za zaposlene.

    Jedan od značajnih problema obrađenih u knjizi jeste i masovnost zahteva za naknade troškova za ishranu i regres, koji dodatno opterećuju sudove. Autor ukazuje na činjenicu da su regulativa i praksa u ovoj oblasti često protivurečne, te da zahtevaju preispitivanje.

    Potrebno je doneti preciznije posebne i pojedinačne kolektivne ugovore i ujednačiti sudsku praksu kako bi se obezbedila doslednost i pravičnost u rešavanju ovih pitanja.

    Pored navedenih tema, jedan referat u knjizi posvećen je upisu knjižnih prava u katastar nepokretnosti, što je značajno za pravnu sigurnost i jasnoću vlasničkih odnosa.

    Knjiga "Radni odnosi, naknada štete i izvršenje" Predraga Trifunovića predstavlja dragocen resurs za pravnike, sudije, advokate, kao i za sve one koji se bave radnim, obligacionim i privrednim pravom. Ovaj zbornik radova pruža dubinsku analizu aktuelnih problema i nudi praktična rešenja za unapređenje pravnog sistema u ovim oblastima.

    Više detalja

    Br.strana: 288

    Povez: Broširan povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Glosarijum

    ISBN: 9788662970480

    Šifra: 239896
    Cena: 2.100 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 288

    Povez: Broširan povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Glosarijum

    ISBN: 9788662970480

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.