• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Putopisi, eseji i skice
    Putopisi, eseji i skice

    Putopisi, eseji i skice

    OPIS KNJIGE:

    "Putopisi, eseji i skice" Gustava Adolfa Bekera je knjiga koja se, iako stara više od jednog i po veka, suočava s univerzalnim pitanjima koja prevazilaze granice vremena i prostora.

    Beker, kao jedan od najvažnijih španskih romantičara, uspeo je da stvori delo koje je istovremeno duboko ukorenjeno u kulturnom i istorijskom kontekstu svog vremena, ali i uvek relevantno i sveže za čitaoce različitih epoha.

    Ova knjiga nije samo zbir putopisa, eseja i skica – ona je prozor u svet devetnaestog veka, gde je Beker, kroz svoje reči, oživljavao duh vremena, pejzaže i ljude koje je sretao. Njegovi zapisi predstavljaju spoj lirskog izraza, filozofskih razmišljanja i oštrih opažanja o svetu oko njega. Beker je kroz svoje eseje i putopise tragao za suštinom postojanja, za onim što je nepromenljivo i večno u svetu koji se neprestano menja.

    Jedna od ključnih vrednosti ove knjige je u njenoj sposobnosti da poveže prošlost i sadašnjost, da čitaoca iz savremenog užurbanog sveta uvede u jedno spokojno vreme, ali na način koji nije samo nostalgičan, već i poučan. Bekerov jezik, iako delom ukorenjen u idiličnoj atmosferi devetnaestog veka, uspeva da dosegne do suštinskih istina o ljudskom stanju, koje ostaju relevantne i danas.

    Kroz ove stranice, čitalac će putovati kroz prostore i vremena koja su odavno prošla, ali koja, kroz Bekerovu veštinu, postaju živa i prisutna. Njegovi eseji i skice obiluju refleksijama o ljudskoj prirodi, društvenim normama, umetnosti i lepoti sveta oko nas. Beker ne piše samo o mestima koja je posetio; on istražuje njihove duše, njihovu istoriju i simboliku, povezujući ih sa večnim pitanjima koja muče svakog mislećeg čoveka.

    Iako su Bekerovi tekstovi nastali pre gotovo 170 godina, njihova "svežina" leži u tome što se bave onim što je suštinsko – onim nepromenljivim u ljudskoj prirodi i svetu. Ova "stara knjiga" nije samo literarno delo; ona je vodič kroz vreme, mesto, ali i kroz ljudsku dušu. Beker nas podseća da, uprkos sveopštem napretku i promenama, postoje određene istine i osećanja koja ostaju ista, nepromenjena, i koja nas povezuju sa onima koji su živeli pre nas.

    Knjiga "Putopisi, eseji i skice" je takođe primer izuzetne književnosti koja nudi čitaocu "dodir sa suštinom bića i stvari". To je dodir koji prevazilazi vreme i postaje večan, svevremen. Upravo zbog toga, ona se izdiže iznad vremenskih okvira i ostaje relevantna i u našem vremenu, pružajući čitaocima ne samo uvid u prošlost, već i u samu suštinu postojanja.

    Bekerova sposobnost da spoji filozofiju, umetnost i svakodnevni život kroz svoje tekstove čini ovu knjigu neprocenjivim kulturnim blagom. Ona je svedočanstvo o vremenu koje je prošlo, ali i o istinama koje ostaju nepromenjene, čak i dok se svet oko nas menja. "Putopisi, eseji i skice" je delo koje će oplemeniti svakog ko se upusti u čitanje, otvarajući mu oči za lepote i mudrosti koje su možda već zaboravljene, ali nikada izgubljene.

    Više detalja

    Br.strana: 188

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Partenon

    ISBN: 9788671579841

    Šifra: 240983
    Cena: 990 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 188

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Partenon

    ISBN: 9788671579841

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.