• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Prostor slobode: vrste slobodne volje koje je vrijedno željeti
    Prostor slobode: vrste slobodne volje koje je vrijedno željeti

    Prostor slobode: vrste slobodne volje koje je vrijedno željeti

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Prostor slobode: vrste slobodne volje koje je vrijedno željeti" od autora Daniela C. Dennetta, predstavlja duboku i intelektualno stimulirajuću analizu koncepta slobodne volje. Dennett, koji je jedan od vodećih filozofa i znanstvenih teoretičara, u ovoj knjizi zagovara ideju kompatibilizma – ideje da slobodna volja može koegzistirati s determinizmom.

    Dennett istražuje slobodnu volju ne samo kroz filozofske i etičke teorije, već također koristi znanstvene discipline kao što su fizika, evolucijska biologija, inženjering i umjetna inteligencija kako bi podržao svoje argumente. Time knjiga dobiva interdisciplinarni karakter koji čitateljima omogućuje široki spektar razumijevanja ove složene tematike.

    Centralna teza knjige je da slobodna volja koju trebamo težiti razumjeti i vrednovati nije ona koja zapravo negira fizikalne zakone ili odbacuje važnost uzročnosti, već je to vrsta slobodne volje koja je kompatibilna s razumijevanjem svijeta koji nas okružuje. Dennett objašnjava kako naše odluke, iako uvjetovane različitim unutarnjim i vanjskim čimbenicima, ipak imaju prostor za autonomiju u smislu sposobnosti za razumijevanje, adaptaciju i mentalnu fleksibilnost.

    Knjiga također istražuje kako naša sposobnost za predviđanje posljedica, postavljanje dugoročnih ciljeva, tehnološki razvoj i kulturalne inovacije utječu na naše poimanje slobodne volje. Dennett iznosi argumente da su ovi aspekti ono što zaista omogućuje "slobodu" unutar determinističkog univerzuma.

    Duhoviti i provokativni stil pisanja čini "Prostor slobode" pristupačnim i zabavnim za čitanje, a istovremeno postavlja zahtjevne filozofske i znanstvene koncepte na način koji potiče čitatelje na kritičko razmišljanje. Dennettova sposobnost da povezuje anegdote i primjere iz stvarnog života s kompleksnim teorijskim konceptima čini ovu knjigu izuzetno vrijednom za sve one koji teže razumjeti jednu od najdubljih dilema ljudske egzistencije.

    "Prostor slobode"
    nije samo filozofska meditacija o slobodnoj volji; to je vodič kroz suvremeno razmišljanje o tome kako naše razumijevanje svijeta oblikuje našu percepciju slobode i odgovornosti. To je esencijalno čitanje za one koji žele produbiti svoje razumijevanje ljudske prirode i naše sposobnosti za samoodređenje.

    Više detalja

    Br.strana: 239

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: In.Tri d.o.o.

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789538178108

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239683
    Cena: 3.335 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 239

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: In.Tri d.o.o.

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789538178108

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.