• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Priručnik za obračun kamata – zakonske i ugovorne kamate
    Priručnik za obračun kamata – zakonske i ugovorne kamate

    Priručnik za obračun kamata – zakonske i ugovorne kamate

    -

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Priručnik za obračun kamata – zakonske i ugovorne kamate" predstavlja detaljan i sveobuhvatan vodič kroz kompleksnost obračuna različitih vrsta kamata u skladu sa aktuelnim zakonodavstvom.

    Ovaj priručnik, koji je delo grupe autora, namenjen je kako pravnim tako i finansijskim stručnjacima, pružajući im neophodne informacije i metode za pravilno i efikasno upravljanje i obračunavanje kamata.

    Prva poglavlja knjige detaljno objašnjavaju zatezne kamate, kako one koje se obračunavaju u domaćoj valuti (dinarima), tako i kamate u stranim valutama, uključujući evro. Autorski tim nudi jasna objašnjenja o pravilima i metodologiji obračuna zateznih kamata, uz primere koji ilustruju svaki korak procesa, od određivanja perioda docnje do izračunavanja kamate po različitim stopama koje su istorijski važile.

    U drugom delu, knjiga se fokusira na kamate za neplaćene i neblagovremeno plaćene javne prihode, pružajući pregled kamatnih stopa koje su se menjale tokom vremena, i objašnjava metode njihovog obračuna, uz konkretne primere. Takođe, razmatraju se i specifični aspekti kao što su uslovi i postupci za odlaganje plaćanja poreza, sa posebnim osvrtom na kamate koje se obračunavaju tokom perioda odlaganja.

    Treći segment knjige posvećen je ugovornim kamatama, objašnjavajući karakteristike ugovora o zajmu, metode obračuna kamata u ugovorima o zajmu, kao i specifičnosti za različite vrste zajmova, bilo da su između rezidenata ili nerezidenata, uz primere obračuna za različite situacije.

    Dodatno, knjiga uključuje i poglavlja posvećena specifičnim vrstama kamata kao što su kamate po osnovu carinskih dažbina, kao i kamate koje se obračunavaju po referentnim stopama Narodne banke Srbije ili Evropske centralne banke.

    "Priručnik za obračun kamata – zakonske i ugovorne kamate" je opremljen brojnim prilozima koji nude stope zateznih kamata, kao i primerima obračuna kamata za različite situacije, čineći ga izuzetno korisnim alatom za svakoga ko se bavi finansijskim, pravnim ili računovodstvenim aspektima kamata.

    Knjiga ne samo da olakšava razumevanje često zbunjujućih aspekata kamata, već i omogućava čitaocima da primene ove informacije u praksi, poboljšavajući tako njihovu profesionalnu efikasnost i preciznost.

    Više detalja

    Br.strana: 110

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Cekos in

    Šifra: 239940
    Cena: 3.630 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 110

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Cekos in

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.