• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Priča o Kini
    Priča o Kini

    Priča o Kini

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Priča o Kini" autora Majkla Vuda predstavlja sveobuhvatan i fascinantan prikaz jedne od najstarijih i najkompleksnijih civilizacija na svetu.

    Ovo delo nije samo istorijska hronika; ono je duboko istraženo putovanje kroz hiljade godina kineske istorije, kulture, i društvenih promena, pružajući čitaocima jedinstven uvid u prošlost i sadašnjost ove svetske supersile.

    Majkl Vud, poznati istoričar i televizijski voditelj, proveo je godine istražujući Kinu, putujući njenim prostranstvima kako bi ispričao priču o zemlji koja je bila svedok nebrojenih promena, revolucija, i kulturnih dostignuća.

    Njegova knjiga započinje s prvim kineskim dinastijama, otkrivajući temelje kineske države i kulture kroz prizmu novih arheoloških otkrića. Vud nas vodi kroz razdoblja kao što su dinastija Sung, koja je doživela procvat nauke i umetnosti, do susreta Kine sa zapadnim svetom i traumatičnih opijumskih ratova.

    Autor ne zaobilazi ni turbulentni 20. vek, gde istražuje društvene promene nakon 1949. godine, pružajući čitaocima jasnu sliku kako su događaji iz tog perioda oblikovali savremenu Kinu. Kroz razmatranje događaja poput krize 1989. godine, uz korišćenje nedavno otkrivenih poverljivih dokumenata, Vud osvetljava društvene dinamike pod upravom današnjeg lidera Si Đinpinga.

    Knjiga je bogata detaljima, ali istovremeno ostaje pristupačna širokom čitalačkom krugu. Majkl Vud ne samo da prenosi informacije, već kroz svoje pripovedačko umeće uspeva da dočara duh i srž kineskog naroda, njihove svakodnevne borbe i trijumfe kroz vekove. Njegova sposobnost da poveže velike istorijske događaje s pričama običnih ljudi daje ovoj knjizi poseban šarm i autentičnost.

    Priča o Kini je više od običnog uvoda u kinesku istoriju; to je poziv na dublje razumevanje zemlje koja danas igra ključnu ulogu na globalnoj sceni. Kroz ovaj portret jedne civilizacije, Majkl Vud pruža čitaocima priliku da bolje razumeju ne samo prošlost Kine, već i njenu sadašnjost i potencijalnu budućnost.

    Ovo je delo koje će zadovoljiti kako znatiželjnike, tako i ozbiljne studente istorije, nudeći im bogatstvo informacija i dubokih uvida u jednu od najmoćnijih nacija našeg vremena.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 600

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652153572

    Šifra: 241226
    Cena: 1.799 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 600

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652153572

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.