• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Prestanite ugađati drugima
    Prestanite ugađati drugima

    Prestanite ugađati drugima

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Prestanite ugađati drugima" autorice Emme Reed Turrell prodire duboko u često nevidljivu dinamiku interpersonalnih odnosa koja oblikuje naša ponašanja i životne izbore. Psihoterapeutkinja Turrell pruža dubok uvid u mehanizme koje vodi intenzivna težnja ka udovoljavanju drugima, mentalne i emocionalne cijene koje to sa sobom nosi, i predlaže kako uspostaviti zdraviju ravnotežu između vlastitih želja i očekivanja onih oko nas.

    Naša urođena želja da budemo prihvaćeni i voljeni ima duboke korijene u evolucijskoj prošlosti. U kontekstu savremenog društva, ova težnja može rezultirati prekomjernim prilagođavanjem tuđim željama, često na štetu vlastitog blagostanja. Emma Reed Turrell definiše "četiri vrste ugađača ljudima" - arhetipove koji previše često kažu "da" i rijetko su sposobni objasniti zašto ne. U knjizi, Turrell koristi studije slučajeva, anegdote iz svoje prakse, i naučne spoznaje kako bi ilustrovala kako ugađačko ponašanje može dovesti do različitih problema uključujući anksioznost, depresiju i iscrpljenost.

    Osim što analizira kako i zašto postajemo ugađači, Turrell takođe predstavlja strateške pristupe za promjenu. Savjeti u knjizi pomoći će čitateljima da razviju veću samosvijest o svojim emocionalnim granicama, nauče kako davanje može biti izbor a ne obaveza, i kako reći "ne" bez krivice. Autorica stavlja naglasak na važnost brige o sebi kao temelju za zdravije odnose s drugima.

    Ova knjiga je ključni resurs za sve koji žele razumjeti zašto neprekidno tragaju za odobravanjem i kako se to odražava na njihov osobni i profesionalni život. Čitatelji će naučiti kako postaviti i održavati granice koje štite njihovo psihičko i emocionalno zdravlje, te kako investirati u odnose koji su iskreni i uzajamno korisni, a ne jednosmjerno žrtvovanje.

    "Prestanite ugađati drugima"
    nudi važne lekcije o samopouzdanju, autentičnosti i osobnom osnaživanju, obećavajući da će oni koji ustraju u primjeni njenih savjeta vidjeti pozitivne promjene kako u svojoj unutrašnjoj dinamici tako i u interakcijama s vanjskim svijetom. Emma Reed Turrell kroz ovo izdanje ne samo da nudi razumijevanje problema, već i daje alate i inspiraciju za one koji žele preuzeti kontrolu nad svojim životom i prestati biti žrtve tuđih očekivanja.

    Više detalja

    Br.strana: 236

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533721361

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239659
    Cena: 4.048 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 236

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533721361

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.