• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Praktični kurs elektronike: Naučite elektroniku na zabavan način
    Praktični kurs elektronike: Naučite elektroniku na zabavan načinPraktični kurs elektronike: Naučite elektroniku na zabavan način

    Praktični kurs elektronike: Naučite elektroniku na zabavan način

    Dogan Ibrahim, Ahmet Ibrahim

    OPIS KNJIGE:

    "Praktični kurs elektronike: Naučite elektroniku na zabavan način" autora Dogana Ibrahima i Ahmeta Ibrahima predstavlja sveobuhvatan, praktičan vodič u svet elektronike namenjen svima – od potpunih početnika do onih koji žele da unaprede svoje znanje.

    Ova knjiga razbija predrasude o složenosti elektronike, nudeći jasan i zanimljiv pristup koji se fokusira na eksperimentisanje i praktične projekte, bez opterećivanja čitaoca zamršenim tehničkim pojmovima i dugim matematičkim formulama. Knjiga vodi čitaoca kroz osnove struje, napona, snage, kao i kroz različite tipove kola – od jednostavnih prekidača i sijalica do složenih digitalnih kola i naprednih elektronskih sistema.

    Kroz simulacije i eksperimente, čitaoci mogu da istraže ključne komponente elektronike – otpornike, kondenzatore, diode, tranzistore, releje, zvučnike – i nauče kako da ih integrišu u svoje projekte bez rizika od oštećenja komponenti. Poseban akcenat stavljen je na praktičnu upotrebu alata kao što su Arduino UNO, ESP32, Raspberry Pi i Raspberry Pi Pico, čime se otvaraju vrata kreativnosti i stvaranju funkcionalnih uređaja.

    Autori pažljivo uvode digitalnu logiku, tranzistorske sklopke i multivibratore, omogućavajući čitaocima da savladaju čak i napredne teme poput pojačala, oscilatora i filtera. Praktične smernice za čitanje tehničkih uputstava (datasheet) i izbor odgovarajućih komponenti dodatno pomažu u građenju pouzdanih i kvalitetnih projekata.

    Knjiga nudi uvod u elektromagnetizam, rad sa operacionim pojačavačima, 555 tajmerima i osnovama EMC i EMI regulative, pružajući potpun uvid u sve aspekte elektronike koji su potrebni za rad na realnim projektima. Iako ne zahteva prethodno znanje iz oblasti elektronike, knjiga sadrži osnovne algebarske proračune, što je čini pristupačnom i za potpune početnike.

    Bilo da želite da napravite svoje prvo elektronsko kolo ili kreirate napredniji projekat koristeći mikrokontrolere, "Praktični kurs elektronike" predstavlja idealan vodič za sticanje neophodnih veština. Sa jasnim uputstvima i projektima koji podstiču kreativnost, ova knjiga vas inspiriše da kroz istraživanje i eksperimentisanje razvijete sopstvene ideje i uspešno ih sprovedete u delo.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 267

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Agencija EHO

    ISBN: 9788680134574

    Šifra: 242399
    Cena: 2.310 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 267

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Agencija EHO

    ISBN: 9788680134574

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.