• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Pragmazitam
    Pragmazitam

    Pragmazitam

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Pragmatizam" autora Williama Jamesa smatra se temeljnim djelom i jednim od ključnih tekstova u razvoju ove dominantne struje američke filozofije. Objavljena početkom 20. stoljeća, ova knjiga nudi sveobuhvatan uvod u pragmatičnu metodu i filozofiju koja značajno utječe na način na koji razumijemo teoriju znanja, etiku, logiku i religiju.

    James u "Pragmatizmu" izlaže argument da je istina ono što se pokazuje korisnim u praktičnom životu. Odbacuje ideju o apsolutnoj istini, tvrdeći da je istina dinamična i da raste i mijenja se zajedno s našim iskustvima. Ovaj pristup otvara vrata za fleksibilnije razumijevanje stvarnosti, naglašavajući važnost učinka ideja na praktično ponašanje ljudi i društva.

    James razmatra kako pragmatizam može primijeniti svoje principe na različite filozofske probleme, od postojanja Boga do značenja istine, argumentirajući da bi sve filozofske teorije trebale mjeriti svoju vrijednost na temelju njihovog praktičnog utjecaja na život. Ovim pristupom, "Pragmatizam" ne samo da kritizira starije filozofske sisteme koji se drže unaprijed definiranih načela bez obzira na njihovu praktičnu primjenu, već i predlaže metodologiju koja promiče stalno ispitivanje i reviziju uvjerenja.

    Knjiga također istražuje kako pragmatizam utječe na individualne izbore i kolektivno ponašanje, sugerirajući da bi moralne i etičke odluke trebale rezultirati najboljim mogućim ishodom za najveći broj ljudi. James ističe važnost adaptabilnosti i otvorenosti za nove ideje, što pragmatizam čini izuzetno relevantnim u razmatranju suvremenih društvenih i etičkih izazova.

    "Pragmatizam"
    Williama Jamesa nije samo povijesno važan tekst u filozofiji; to je dinamična i živa filozofska tradicija koja nastavlja oblikovati teoriju i praksu u mnogim područjima, uključujući javnu politiku, obrazovanje, pravo i etiku. Knjiga predstavlja izvrstan uvod u pragmatično mišljenje i nezaobilazno je štivo za svakoga tko želi razumjeti kako filozofija može voditi praktičnim i promišljenim rješenjima u stvarnom svijetu.

    Više detalja

    Br.strana: 169

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2001.

    Izdavač: Ibis grafika

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789539657794

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239384
    Cena: 3.335 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 169

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2001.

    Izdavač: Ibis grafika

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789539657794

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.