• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Pouke prepodobnog oca Jakova Novog Tumanskog
    Pouke prepodobnog oca Jakova Novog Tumanskog

    Pouke prepodobnog oca Jakova Novog Tumanskog

    Grupa autora

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Pouke prepodobnog oca Jakova Novog Tumanskog" sastavljena je od strane grupe autora koji su se posvetili dokumentovanju i interpretiranju života i duhovnih učenja oca Jakova, čoveka čiji je izuzetan životni put od doktora nauka i diplomate u Parizu do monaha u srpskom manastiru Žiča i kasnije priznatog svetitelja 21. veka, inspirisao mnoge.

    Ova knjiga detaljno opisuje njegovu transformaciju i duhovni razvoj, od sekularnog života u jednom od najprestižnijih evropskih gradova, gde je stekao akademsko obrazovanje i bio aktivan u diplomatskim krugovima, do potpunog posvećenja pravoslavnom monaškom životu u Srbiji. Njegova odluka da napusti sve svetovne čari i ugled za život u skromnosti i molitvi pokazuje duboku unutrašnju transformaciju i posvećenost duhovnim vrednostima.

    U knjizi su sabrane i mnoge od njegovih pouka koje reflektuju njegovo shvatanje pravoslavlja i koje su se pokazale kao svetionik za vernike u savremenom svetu punom izazova. Pouke prepodobnog oca Jakova karakteriše duboka introspekcija i mudrost, pružajući savete i smernice kako živeti po hrišćanskim principima u svakodnevnom životu.

    Autori knjige koriste različite izvore, uključujući svedočenja onih koji su ga poznavali, transkripte njegovih propovedi i javnih nastupa, kao i lične zapise, kako bi čitaocima pružili sveobuhvatan uvid u njegov život i duhovno nasleđe. Knjiga takođe analizira uticaj koji je otac Jakov imao na obnovu monaškog života u Srbiji i njegov doprinos širenju pravoslavlja i duhovnosti u 21. veku.

    "Pouke prepodobnog oca Jakova Novog Tumanskog" je više od biografije; to je izvor duhovne inspiracije koji odražava trajnu vrednost pravoslavne vere i monaštva u modernom svetu. Namenjena je ne samo vernicima koji traže duhovno vodstvo, već i široj čitalačkoj publici zainteresovanoj za izuzetne životne priče o ličnoj transformaciji i posvećenosti višim ciljevima.

    Više detalja

    Br.strana: 360

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Duhovni lug

    ISBN: 9788691848194

    Šifra: 239359
    Cena: 1.100 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 360

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Duhovni lug

    ISBN: 9788691848194

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.