• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Porodične veze
    Porodične veze

    Porodične veze

    OPIS KNJIGE:


    "Porodične veze"
    autorke Klaris Lispektor predstavljaju zbirku od trinaest proznih dela koja majstorski istražuju duboke i često nesvesne aspekte ljudske psihe kroz prizmu porodičnih i ličnih odnosa. Svaka priča u zbirci odražava jedinstveni trenutak unutrašnje krize, pokrećući likove na putovanja samootkrivanja i epifanije unutar naizgled običnih životnih situacija.

    Lispektorova koristi svoje izuzetno literarno umeće da uhvati trenutke tihe drame, poput besa koji se potajno krije iza matrijarhalnog osmeha tokom porodične proslave, ili naglog saosećanja koje oseća mlada domaćica prema slepcu u autobusu. Njene priče istražuju kompleksnost emocija koje mogu izgledati jednostavne ili prepoznatljive, poput frustracije, ljubavi, tuge ili očaja, čime otvara prostor za dublje razumevanje ljudske kondicije.

    Zbirka "Porodične veze" izaziva konvencionalne predstave o sigurnosti i udobnosti koje porodični život može sugerisati, umesto toga istražujući njihove mračnije aspekte. Lispektorova prikazuje kako porodični i interpersonani odnosi često nose sa sobom osećaj ograničenja i sputanosti, a svaka priča osvetljava kako ovi pritisci mogu potaknuti unutrašnje previranje ili čak transformaciju.

    Kroz svoje pisanje, Lispektor ne samo da prikazuje ove "negativne" aspekte stvarnosti, već ih stavlja u ravnotežu sa "pozitivnim", sugerirajući da su svetlost i mrak, radost i bol, neodvojivo povezani u ljudskom iskustvu. Ovaj pristup ne samo da obogaćuje njenu prozu složenošću i dubinom, već i omogućava čitaocima da istraže sopstvene živote i odnose kroz novu, često iznenađujuće oštru perspektivu.

    "Porodične veze"
    je knjiga koja se bavi istinskim osećanjima koja se kriju iza svakodnevnih interakcija, pokazujući da je stvarnost često mnogo kompleksnija nego što se na prvi pogled može činiti. Kroz svoje oštre psihološke uvide i literarnu veštinu, Klaris Lispektor nudi čitaocima ne samo priče o običnim ljudima, već i duboko emotivno iskustvo koje resonira dugo nakon zatvaranja poslednje stranice knjige.

    Više detalja

    Br.strana: 120

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Kontrast izdavaštvo

    ISBN: 9788660362508

    Šifra: 238397
    Cena: 899 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 120

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Kontrast izdavaštvo

    ISBN: 9788660362508

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.