• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Početci hrvatske umjetnosti
    Početci hrvatske umjetnosti

    Početci hrvatske umjetnosti

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Početci hrvatske umjetnosti" autora Vladimira Petera Gossa duboko se zalaže u istraživanje i interpretaciju temeljnih aspekata koji čine hrvatsku umjetničku tradiciju. Kroz ovu studiju, Goss uspješno odgovara na složena pitanja koja se tiču elementa nacionalnog u kontekstu šire umjetničke vrednote i identiteta, čime čitateljima pruža ključan uvid u razvoj i karakteristike hrvatske umjetnosti od njenih početaka.

    Autor istražuje ključne faktore koji definiraju što umjetnost čini "hrvatskom", analizirajući kako se specifični povijesni, kulturalni, i geografski uvjeti odražavaju u umjetničkim djelima. Ova knjiga se bavi različitim umjetničkim periodima i stilovima koji su obilježili početke i razvoj hrvatske umjetničke scene, dajući poseban naglasak na to kako se nacionalni identitet izražava kroz umjetničke forme.

    Goss posebno naglašava interakciju između općenitog umjetničkog izraza i specifično nacionalnih tema, pružajući analize kako i zašto određeni elementi postaju prepoznatljivi unutar hrvatske umjetničke tradicije. On detaljno istražuje primjere iz slikarstva, kiparstva, arhitekture, te manje poznatih lokalnih umjetničkih praksi, identificirajući ključne trenutke i figure koji su oblikovali umjetničku scenu.

    Knjiga "Početci hrvatske umjetnosti" također se osvrće na akademsku perspektivu i metodologiju u proučavanju umjetnosti, kritički se osvrćući na tradicionalne pristupe i predlažući nove interpretativne modele koji bolje odgovaraju složenostima povezivanja umjetničkog i nacionalnog. Goss svojim radom postavlja temelje za daljnje istraživanje i razumijevanje hrvatske umjetnosti, naglašavajući važnost interdisciplinarnog pristupa koji uključuje povijest, antropologiju, i kulturologiju.

    Knjiga nije samo enciklopedijski pregled umjetnosti; to je intelektualna analiza koja čitatelje potiče na razmišljanje o složenim poveznicama između umjetnosti, kulture, i nacionalnog identiteta.

    "Početci hrvatske umjetnosti"
    predstavlja temeljno štivo za svakoga tko želi duboko razumjeti kako umjetnost može oblikovati i izraziti nacionalni karakter, čineći ovu knjigu nezaobilaznom za studente, stručnjake i ljubitelje umjetnosti zainteresirane za istraživanje hrvatske kulturne baštine.

    Više detalja

    Br.strana: 490

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2020.

    Izdavač: Ibis grafika

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789537997625

    Dostupnost: 9789537997625
    Šifra: 239387
    Cena: 8.929 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 490

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2020.

    Izdavač: Ibis grafika

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789537997625

    Dostupnost: 9789537997625
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.