• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Peščani sat
    Peščani sat

    Peščani sat

    OPIS KNJIGE:

    "Peščani sat" Gareta Rubina je slojevit roman koji na virtuozan način plete dve priče kroz vreme i prostor, istražujući misteriju koja se proteže između Engleske krajem 19. veka i Kalifornije na pragu Drugog svetskog rata.

    Ova knjiga intrigira čitaoca dvostrukom perspektivom, povezujući sudbine i tajne dva naizgled nepovezana sveta. Sa svakom stranicom, slojevi priče se prepliću, dok napetost raste i granice između prošlosti i sadašnjosti postaju sve tanje, kao pesak koji neprestano klizi kroz peščani sat.

    Engleska, 1881. – Na zabačenom ostrvu Rej, lekar idealista Simion Li dolazi da pomogne svom umirućem rođaku, parohu Oliveru Hozu, koji veruje da ga neko truje. Sumnja pada na Florens, Oliverovu snahu, proglašenu ludom nakon što je ubila njegovog brata iz ljubomore. Zatvorena u staklenoj odaji unutar biblioteke, Florens krije tajne koje niko ne uspeva da razotkrije. Ključ ove misteriozne priče možda se krije u crvenoj knjižici pronađenoj na ostrvu, knjizi koja govori o nekom drugom vremenu i mestu – o Kaliforniji 1939. godine.

    Kalifornija, 1939. – Oliver Tuk, proslavljeni pisac i sin guvernera, pronađen je mrtav u svojoj kuli za pisanje, a policija zaključuje da je reč o samoubistvu. Međutim, njegov blizak prijatelj Ken Kurijan ne veruje u taj zaključak i započinje sopstvenu istragu. Ken otkriva da Oliverova smrt možda ima veze sa davno zaboravljenim porodičnim tajnama – otmicom njegovog brata iz detinjstva i misterioznim nestankom njihove majke Florens. Tragovi ga vode ka Oliverovom poslednjem delu, knjizi koja naizgled fantastično opisuje događaje u Engleskoj iz 1881. godine i priču o lekaru Simionu Liju, čija se sudbina čudno poklapa s događajima u Kenovoj stvarnosti.

    "Peščani sat" je roman u kojem prošlost i sadašnjost, istina i iluzija, stvarnost i fikcija neprestano preklapaju, postavljajući čitaocu pitanje šta je stvarno, a šta je samo odraz zakopanih porodičnih tajni. Dok Ken u Kaliforniji pokušava da odgonetne šta se zaista dogodilo Oliveru i šta se krije iza njegove poslednje knjige, Simion u Engleskoj traži način da pomogne svom rođaku i razotkrije intrige koje prete da unište sve što poznaje.

    Rubin majstorski koristi dualnost vremena i perspektiva da istraži koliko su prošlost i sadašnjost međusobno povezane, a priča odjekuje pitanjima o ljubomori, osveti i sudbini. Kroz složenu naraciju, roman gradi atmosferu misterije koja drži čitaoca u napetosti do poslednje stranice, dok se niti dve priče konačno spajaju u zapanjujućem razrešenju.

    "Peščani sat" je više od obične misterije – to je meditacija o ljudskoj prirodi, o tajnama koje oblikuju naše živote i o granicama između priče i stvarnosti.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 384

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Vulkan izdavaštvo

    ISBN: 9788610053593

    Šifra: 242425
    Cena: 1.299 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 384

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Vulkan izdavaštvo

    ISBN: 9788610053593

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.