• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Osvetnici i klevetnici
    Osvetnici i klevetnici

    Osvetnici i klevetnici

    OPIS KNJIGE:

    "Osvetnici i klevetnici" Slaviše Pavlovića je zbirka pripovedaka koja spaja prošlost i sadašnjost kroz teme pravde, osvete i moralnih dilema. Kroz šest različitih priča, autor nas vodi na putovanje kroz srpsku istoriju, ali i kroz savremene društvene kontekste, prikazujući kako nepravda može stvoriti heroje, ali i dovesti do tragedije.

    Pripovetka koja otvara zbirku smeštena je u Kladovo 1982. godine, gde mladi inspektor Avakum Milošević preuzima istragu serije misterioznih ubistava. Svaka žrtva ostavlja za sobom istu poruku: „Ne sudi da ti ne sude“. Tokom istrage, Milošević otkriva da je jedini osumnjičeni umro pre dvadeset godina, što ga uvlači u vrtlog neobjašnjivih događaja i moralnih preispitivanja. Ova priča postavlja ton za ostatak zbirke, uvodeći nas u svet gde je granica između pravde i osvete često zamagljena.

    U drugoj pripovetci, Pavlović nas vraća u vreme srpske borbe za slobodu, kada pesnik i diplomata Milan Rakić obaveštava kralja Petra o turskom trgovcu koji prodaje crkveno zvono koje je zvonilo za početak Boja na Kosovu. Ova priča, isprepletena sa stvarnim istorijskim događajima, prikazuje hrabrost i odlučnost srpskih junaka koji su spremni da preuzmu rizike u ime pravde i očuvanja nacionalnog identiteta.

    Pavlovićeve priče ne prestaju samo sa istorijskim temama; on se upušta i u kritiku savremenog društva, baveći se pitanjima tranzicione stvarnosti, književne korupcije i socijalnih nepravdi. Svaka priča donosi specifičan uvid u ljudsku prirodu, prikazujući kako se ljudi suočavaju sa nepravdom i kakve ih posledice očekuju na putu ka pravdi.

    Stil Slaviše Pavlovića je izrazito živopisan i dinamičan, sa sposobnošću da kroz reči prenese atmosferu, tenziju i emocije koje njegove likove vode kroz njihove unutrašnje borbe. Njegove priče su ispunjene neočekivanim obrtima i dubokim moralnim dilemama koje čitaoca ostavljaju u razmišljanju dugo nakon što je knjiga zatvorena.

    "Osvetnici i klevetnici" je delo koje se bavi univerzalnim temama pravde, moralnosti i borbe protiv nepravde. Pavlović uspeva da kroz različite vremenske periode i likove prikaže složenost ljudske prirode i težinu odluka koje oblikuju naše živote. Ovo je knjiga koja izaziva i inspiriše, pozivajući čitaoca da preispita svoje stavove o pravdi i osveti u svetu gde su granice između dobra i zla često nejasne.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 176

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652153473

    Šifra: 241328
    Cena: 699 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 176

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652153473

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.