• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Osnove inženjerstva podataka
    Osnove inženjerstva podataka

    Osnove inženjerstva podataka

    Džo Rajs, Met Hausli

    OPIS KNJIGE:

    "Osnove inženjerstva podataka" pisaca Džo Rajs i Met Hausli je sveobuhvatni vodič namenjen kako početnicima, tako i iskusnim profesionalcima u oblasti inženjerstva podataka. Ova knjiga pruža detaljan uvid u sve aspekte inženjerstva podataka, od planiranja i izgradnje sistema do upravljanja i bezbednosti podataka, kroz prikaz najboljih tehnologija i praksi koje su danas dostupne.

    U poslednjoj deceniji, inženjerstvo podataka je doživelo značajan napredak, što je ostavilo mnoge softverske inženjere, naučnike podataka i analitičare u potrazi za sveobuhvatnim razumevanjem ove oblasti. Rajs i Hausli vode čitaoce kroz celokupan životni ciklus inženjerstva podataka, objašnjavajući kako povezati različite klaud tehnologije kako bi se zadovoljile potrebe korisnika podataka.

    Knjiga se ističe po svojoj praktičnoj primeni, pružajući čitaocima konkretne alate i strategije za rad sa podacima. Autori detaljno obrađuju ključne faze životnog ciklusa podataka, uključujući generisanje, unošenje, orkestraciju, transformaciju, skladištenje i upravljanje podacima. Svaka faza je objašnjena kroz primere iz stvarnog sveta i najbolje prakse, omogućavajući čitaocima da steknu duboko razumevanje kako teorije, tako i praktične primene.

    Jedan od najvažnijih aspekata knjige je njen sveobuhvatan pregled tehnologija, arhitektura i procesa koji su ključni za uspešno inženjerstvo podataka. Autori analiziraju različite klaud platforme i tehnologije, pružajući čitaocima uvid u to kako odabrati i implementirati najbolje alate za njihove specifične potrebe. Takođe, knjiga se bavi pitanjima upravljanja i bezbednosti podataka, što je od suštinskog značaja u današnjem digitalnom okruženju.

    "Osnove inženjerstva podataka" nije samo teorijski vodič; to je praktičan priručnik koji pomaže čitaocima da dizajniraju i izgrade robusne arhitekture za rad sa podacima. Autori naglašavaju važnost holističkog pristupa inženjerstvu podataka, gde svaki korak u životnom ciklusu podataka doprinosi ukupnoj efikasnosti i sigurnosti sistema.

    Joe Reis, kao naučnik, inženjer i arhitekta podataka, i Matt Housley, konsultant za inženjerstvo podataka i stručnjak za klaud tehnologije, donose bogato iskustvo i duboko razumevanje ove oblasti. Njihova kombinacija teorijskog znanja i praktičnog iskustva čini ovu knjigu neprocenjivim resursom za sve koji žele da unaprede svoje veštine u inženjerstvu podataka.

    Knjiga dolazi sa preporukom Jordana Tiganija, osnivača i izvršnog direktora MotherDuck-a i jednog od osnivača i kreatora BigQuery-ja, koji ističe da je "Osnove inženjerstva podataka" odličan uvod u posao premeštanja, obrade i upravljanja podacima. Ova knjiga je toplo preporučena svima koji žele da se upoznaju sa inženjerstvom i analitikom podataka, kao i postojećim praktičarima koji žele da popune praznine u svom razumevanju.

    Sve u svemu, "Osnove inženjerstva podataka" je esencijalna knjiga za sve koji žele da se bave ovom dinamičnom i sve važnijom oblasti, pružajući im znanje i alate potrebne za uspeh u inženjerstvu podataka.

    Više detalja

    Br.strana: 436

    Povez: broš

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Mikro knjiga

    ISBN: 9788675554752

    Šifra: 240734
    Cena: 3.200 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 436

    Povez: broš

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Mikro knjiga

    ISBN: 9788675554752

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.