• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Osiguranje
    Osiguranje

    Osiguranje

    OPIS KNJIGE:

    Sistematizovanost, preglednost, informativnost, teorijska fundiranost i praktična primenljivost izložene problematike, koja prati najnovija dešavanja na svetskom i domaćem tržištu osiguranja, kombinovani sa dugogodišnjim uspešnim istraživanjima autora, preporučuju knjigu kao neizostavnu literaturu studentima ekonomske struke, privrednim subjektima koji se bave delatnošću osiguranja kao i svima onima koji žele da spoznaju suštinu i funkciju osiguranja bez koje nema odvijanja nesmetanog procesa razvoja.
    U knjizi Osiguranje autor Vladimir Njegomir uz velik napor i trud, kroz suvereno vladanje savremenim naučnim metodama i tehnikama uspeva da ukaže, izloži i obrazloži brojne probleme, tendencije i dostignuća u teoriji i praksi osiguranja, nastojeći da nam skrene pažnju i probudi interes za dalja naučna saznanja. Ova knjiga ima jasna obeležja udžbenika i priručnika, jer pruža osnovne pojmove, daje njihova objašnjenja i genezu, i više od toga, jer motiviše ne samo ljude koji rade u oblasti osiguranja, već i druge čitaoce koji žele da se bliže informišu o osiguranju kao delatnosti i društvenom fenomenu uopšte. Autor uspeva da adekvatnim, jezgrovitim stilom postepeno, sistematski i znalački uvodi čitaoca u složenu problematiku osiguranja, kao značajnom činiocu zaštite čoveka, njegove imovine i zdravlja od nepredvidivih prirodnih i čovekovim delovanjem uslovljenih pojava. Knjiga je bogat izvor informacija, ideja i činjenica, teorijskih saznanja, pogleda i mišljenja o raznim aspektima osiguranja. Sa posebnim zadovoljstvom preporučujem knjigu studentima akademskih i strukovnih studija, za sticanje osnovnih znanja iz oblasti osiguranja, ali i praktičarima, osiguravačima, reosiguravačima, posrednicima i zastupnicima, menadžerima rizikom kao i pojedincima zainteresovanim za područje osiguranja, kao referentnu literaturu za svakodnevnu primenu i stručno usavršavanje.
    Prof. dr Boris Marović
    Bazirana na rezultatima širokog obuhvata najnovijih istraživanja iz oblasti osiguranja, knjiga Osiguranje autora Vladimir Njegomira na lucidan, jedinstven i balansiran pristup uvodi čitaoca u fundamente tehničkih, pravnih i ekonomskih aspekata delatnosti osiguranja. Za razliku od do sada objavljenih knjiga koje tretiraju ovu oblast, ova knjiga pruža nova saznanja iz oblasti kao što su Solvency II, promene u domenu upravljanja rizikom i kapitalom, analiza uloge države u zaštiti od rizika, deregulacija i liberalizacija, globalizacija, konsolidacija i konvergencija u sektoru osiguranja. Autor je pisao jasnim i jezgrovitim jezikom, koristeći logičku organizaciju poglavlja što u kombinaciji sa prezentovanim činjenicama, teorijskom i stručno-naučnom utemeljenošću i praktičnom primenljivošću izložene problematike preporučuje knjigu kao nezamenljiv i pouzdan izvor informacija o osiguranju studentima menadžmenta i ekonomije, ali i kao polazišnu literaturu za studente master, specijalističkih i doktorskih studija.
    Prof. dr Dragan Mrkšić
    Iz sadržaja:
    Rizik i upravljanje rizikom
    Opšte karakteristike i osnovni elementi osiguranja
    Tržište i subjekti osiguranja
    Pravni aspekti osiguranja
    Finansijski aspekti osiguranja
    Vrste osiguranja
    Poslovne aktivnosti osiguravajućih društava
    Savremeni trendovi u osiguranju

    Više detalja

    Br.strana: 466

    Povez: meki

    God.izdanja: 2011..

    Izdavač: Precision

    ISBN: 978-86-86767-41-7

    Šifra: 14737
    Uskoro u prodaji
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 466

    Povez: meki

    God.izdanja: 2011..

    Izdavač: Precision

    ISBN: 978-86-86767-41-7

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.