• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Orahovac rovovima omeđen
    Orahovac rovovima omeđen

    Orahovac rovovima omeđen

    OPIS KNJIGE:

    "Orahovac rovovima omeđen" Borislava Kosanovića je roman koji na snažan i emotivan način prenosi priču o tragičnim događajima u Orahovcu tokom 1998. godine.

    Kroz svoje stranice, Kosanović uvodi čitatelje u svet pun bola, straha, ali i neizmerne ljubavi prema rodnoj zemlji i ljudima koji su je naseljavali.

    Roman je ispisan jednostavnim, ali izuzetno efektivnim stilom koji omogućava čitateljima da se povežu sa likovima i događajima na duboko emocionalnom nivou. Svaka stranica odiše autentičnošću i verodostojnošću, što je rezultat Kosanovićevog detaljnog istraživanja i dubokog razumevanja tema koje obrađuje.

    Priča se fokusira na sudbine srpskih porodica koje su se našle u epicentru konflikta, boreći se ne samo za opstanak već i za očuvanje svoje časti i dostojanstva. Kroz likove poput Danke iz Orahovca i Stefana iz Ognjanova, Kosanović oživljava strahove, nade i patnje običnih ljudi uhvaćenih u vrtlogu rata.

    Jedan od centralnih motiva romana je prijateljstvo i vernost među ljudima različitih vera i nacionalnosti. Likovi poput Dragutina i Fadilja predstavljaju svetionike ljudskosti u vremenu mržnje i sukoba. Njihove priče su svedočanstva o snazi ljudskog duha i sposobnosti da se pronađe zajedništvo i u najtežim okolnostima.

    Kosanović koristi lik sveštenika iz Ognjanova kao simbol vere i nade, ukazujući na duhovnu dimenziju borbe za pravdu i istinu. Njegova reč prožima roman dubokim moralnim i etičkim pitanjima, pozivajući čitatelje da razmisle o suštinskim vrednostima života.

    Radnja romana je takođe bogata istorijskim i geografskim detaljima, što pomaže čitateljima da se bolje orijentišu i razumeju kontekst događaja. Kosanović vešto balansira između ličnih priča i šireg društvenog i političkog okvira, pružajući sveobuhvatan pogled na tragediju koja je zadesila Orahovac.

    "Orahovac rovovima omeđen" je knjiga koja se ne čita samo očima, već i srcem. Ona nosi poruku o hrabrosti, žrtvi i ljubavi prema zemlji i ljudima. Olivera Radić, u svom prikazu knjige, ističe potrebu za snagom i strpljenjem prilikom čitanja ovog romana, jer istina koju nosi može biti teška i bolna, ali je i neophodna za razumevanje i nezaborav.

    Kosanović je uspeo da na jedinstven način prikaže jedan od najmračnijih perioda novije istorije, čuvajući sećanje na žrtve i podsećajući nas na važnost borbe za pravdu i istinu.

    "Orahovac rovovima omeđen" je delo koje će ostati duboko urezano u svest svakog čitatelja, pružajući ne samo literarni doživljaj već i emotivno i duhovno iskustvo.

    Više detalja

    Br.strana: 508

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Panonija

    ISBN: 9788681152768

    Dostupnost: isporuka za 3 do 10 dana
    Šifra: 240902
    Cena: 1.200 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 508

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Panonija

    ISBN: 9788681152768

    Dostupnost: isporuka za 3 do 10 dana
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.