• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Ono
    Ono

    Ono

    OPIS KNJIGE:

    Roman "Ono" Stephena Kinga smatra se jednim od najzastrašujućijih i najambicioznijih djela u njegovoj bogatoj karijeri, a postao je moderni klasik koji se duboko urezao u kolektivnu svijest ljubitelja horora širom svijeta. Objavljen 1986. godine, ovaj epski roman istražuje teme terora, gubitka nevinosti i borbe dobra i zla kroz prizmu sedmero prijatelja koji se suočavaju s manifestacijom svojih najdubljih strahova.

    Radnja romana odvija se u izmišljenom gradu Derryju u Maineu, mjestu koje naizgled pulsira mirnim, malograđanskim životom. Međutim, ispod te idilične površine krije se nešto zlokobno – zlo u obliku entiteta poznatog kao "Ono", koje se može transformirati u najgora noćna čudovišta, često uzimajući oblik klauna po imenu Pennywise. Ovo biće preživljava ciklički, despertujući se svakih nekoliko desetljeća kako bi se hranilo strahom lokalne djece.

    Centralni likovi, grupa prijatelja poznata kao "Klub gubitnika", prvi put se susreću s ovim zlom kao djeca tijekom ljeta 1958. godine, kada se serija misterioznih nestanaka i brutalnih ubojstava događa u Derryju. Povezani tragičnim događajima i zajedničkim iskustvom, ovi likovi formiraju duboku, životnu vezu. Nakon što prividno pobijede "Ono", zaklinju se da će se vratiti u Derry ako se zlo ikada ponovno pojavi.

    Roman se premješta između dva vremenska perioda, prateći likove kao djecu i kasnije kao odrasle osobe koji se vraćaju u Derry 27 godina kasnije, 1985. godine, kako bi se konačno suočili s ponovno probuđenim zlom. King majstorski koristi paralelne narative kako bi izgradio složenu sliku traume, sjećanja i otpora, te istražio kako se događaji iz djetinjstva nastavljaju odražavati na odrasle osobe.

    "Ono"
    istražuje različite oblike straha, od onih univerzalnih kao što su strah od tamne, nepoznate šume, do osobnih strahova koji se tiču nasilja u obitelji, nasilja nad djecom, zlostavljanja, odbacivanja i gubitka. Kingova sposobnost da užas učini osobnim, a onda ga poveže s širom društvenom i kulturalnom slikom, ističe "Ono" kao jedno od njegovih najdubljih i najpotresnijih djela.

    Osim toga, "Ono" sadrži bogat sklop likova, detaljno razrađenih, čije se unutarnje borbe i razvoj pažljivo isprepliću kroz oba vremenska razdoblja. Svaki lik nosi svoj teret i svoje tajne, ali njihova solidarnost u borbi protiv zla pokazuje snagu prijateljstva i ljudske otpornosti.

    Uzimajući sve ove elemente, "Ono" predstavlja vrhunac Kingove karijere, kombinaciju horora, psihološke drame i avanture, pružajući čitateljima intenzivno, ponekad iscrpljujuće, ali uvijek fascinantno čitateljsko iskustvo koje se ne može lako zaboraviti.

    Više detalja

    Br.strana: 884

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2018.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789538183324

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 78753
    Cena: 5.073 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 884

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2018.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789538183324

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.