• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Novi jadi mladoga V.
    Novi jadi mladoga V.

    Novi jadi mladoga V.

    OPIS KNJIGE:

    "Novi jadi mladoga V." autora Ulriha Plencdorfa je roman koji na briljantan način kombinuje elemente satire, apsurda i mladalačke nostalgije, smeštajući ih u kontekst života u Istočnoj Nemačkoj tokom hladnog rata.

    Ovaj kultni bestseler predstavlja modernu reinterpretaciju klasičnog dela "Jadi mladog Vertera" Johana Volfganga Getea, ali kroz prizmu savremenog, buntovnog tinejdžera.

    Priča prati život sedamnaestogodišnjeg Edgara Vibo, mladića koji je prerano i tragično preminuo usled strujnog udara u novogodišnjoj noći. Nakon njegove smrti, njegov otac, koji ga je napustio kada je Edgar imao samo pet godina, pokušava da kroz razgovore sa ljudima bliskim njegovom sinu otkrije ko je Edgar zapravo bio i šta ga je dovelo do ove tragične sudbine.

    Međutim, naracija romana dobija poseban obrt jer se sam Edgar, s onoga sveta, uključuje u razgovore, prekidajući ih kako bi ispričao svoju verziju događaja. Njegovi komentari i sećanja pružaju čitaocu direktan uvid u njegov život, emocije i unutrašnje borbe.

    Roman je istovremeno tragičan i smešan, nudeći živopisnu sliku života mladih u socijalističkoj Istočnoj Nemačkoj, gde su snovi o slobodi često u sukobu sa strogom društvenom realnošću. Edgarova nesrećna ljubav prema Čarli, devojci koja je zauzeta i emocionalno nedostupna, predstavlja srž njegove mladalačke patnje.

    Njegova borba sa ljubomorom, osećajem neuspeha i neostvarenim ambicijama oslikava univerzalne probleme mladosti, ali i specifične teškoće života u režimu koji guši individualizam i slobodu izražavanja.

    Plencdorf uspeva da kroz Edgara, lik koji je istovremeno smušen, buntovan i ranjiv, oživi duh mladalačkog nezadovoljstva i čežnje za nečim višim i lepšim. Njegov stil pisanja, koji kombinuje humor, ironiju i duboku emotivnu introspekciju, čini roman ne samo zanimljivim za čitanje, već i duboko dirljivim.

    Kroz "Nove jade mladoga V.", Plencdorf ne samo da odaje počast Geteu, već i stvara delo koje se može čitati kao kritika društva, oda mladalačkom buntu, ali i kao univerzalna priča o ljubavi, gubitku i identitetu. Roman nas podseća na to koliko je teško biti mlad, posebno u svetu koji često ne razume i ne vrednuje individualne snove i težnje.

    Kroz Edgarove oči, dobijamo uvid u svet pun apsurda, ali i u neugasivu nadu i strast mladosti, koja nikada ne prestaje da traga za smislom i slobodom.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 128

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652152445

    Šifra: 241031
    Cena: 699 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 128

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652152445

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.