• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Noćna meta
    Noćna meta

    Noćna meta

    OPIS KNJIGE:

    "Noćna meta" Rikarda Pilje je slojeviti roman koji se na prvi pogled predstavlja kao detektivska priča, ali ubrzo prerasta u kompleksno istraživanje argentinskog društva, porodičnih dinamika i ljudske psihe.

    Smešten u šezdesete godine prošlog veka u varošici provincije Buenos Ajres, roman prati sudbinu Tonija Durana, neobičnog stranca sa zanimljivom pozadinom.

    Toni Duran, rođen u Portoriku, a odgojen kao Severnoamerikanac u Nju Džerziju, dolazi u Argentinu privučen bliznakinjama Adom i Sofijom Beladona, kćerkama iz jedne od najuglednijih porodica u toj provinciji. Njihov trojac je započeo u Atlantik Sitiju, gde su razvili jedinstvenu vezu ispunjenu strašću i avanturama, sve dok Sofija, „možda slabija i osećajnija”, nije odlučila da se povuče iz te igre.

    Toni nastavlja vezu sa Adom i prati je u Argentinu, gde njegovo prisustvo izaziva veliku pažnju i intrige među lokalnim stanovništvom. Međutim, ubrzo po dolasku, Toni biva ubijen, što pokreće lavinu događaja i istraživanja.

    Od ovog zločina, Pilja vodi čitaoce kroz složen narativ koji se transformiše iz detektivskog romana u duboko istraživanje argentinske istorije i porodičnih tajni. Roman se otvara i razvija kao arheologija argentinskih dinastija, prikazujući vrtoglave promene kroz različite žanrovske pristupe i književne tehnike.

    U središtu priče nalazi se Luka Beladona, tvorac jedne opsenarske fabrike usred plodne argentinske zemlje, koji se bori sa svojim opsesijama i sumanutim ciljevima. Luka je centralna figura oko koje se plete mreža porodičnih intriga i društvenih sukoba. Njegova priča je protkana temama ambicije, moći i moralne degradacije.

    Uvođenje Emilija Rensija, tradicionalnog lika u Piljinoj prozi, dodaje sloj ironije i emocionalne dubine celom narativu. Rensi služi kao posmatrač i komentator događaja, dajući priči ironični, ali istovremeno potresni zaključak.

    "Noćna meta" je knjiga koja nudi bogatstvo stilova i tema, kombinujući elemente detektivskog romana, porodične sage i društvene kritike. Nagrađena je prestižnom nagradom „Romulo Galjegos” 2011. godine, kao i Nagradom kritike u Španiji, što potvrđuje njen značaj i uticaj u književnom svetu.

    Rikardo Pilja kroz ovaj roman istražuje složene odnose između pojedinaca i društva, koristeći se dinamičnom radnjom i duboko psihološkim portretima likova.

    "Noćna meta" je delo koje zahteva pažnju i promišljanje, otkrivajući slojeve značenja i refleksije o ljudskoj prirodi i društvenim strukturama.

    Više detalja

    Br.strana: 252

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Akademska knjiga

    ISBN: 9788662635174

    Šifra: 240028
    Cena: 1.870 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 252

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Akademska knjiga

    ISBN: 9788662635174

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.