• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Neka se djeca igraju
    Neka se djeca igraju

    Neka se djeca igraju

    Pasi Sahlberg, William Doyle

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Neka se djeca igraju" autora Pasija Sahlberga i Williama Doylea je temeljita i duboko analitička studija koja zagovara moć igre u razvoju dečijeg obrazovanja. Sahlberg, finski pedagog i znanstvenik, te Doyle, Fulbrightov stipendist, iznose svoje stavove temeljene na bogatom međunarodnom iskustvu i opsežnom istraživanju, navodeći kako moderni obrazovni sistemi često zanemaruju ključnu ulogu igre u učenju i razvoju dece.

    Autori kritički gledaju na trenutnu situaciju u obrazovanju, gde su standardizacija, testiranje i akademski pritisci zamenili tjelesnu aktivnost i slobodnu igru, i to u trenutku kada sve više stručnih organizacija naglašava značaj igre za zdrav razvoj dece. Citirajući Američku akademiju pedijatara i Nacionalnu akademiju znanosti, Sahlberg i Doyle naglašavaju kako su igra i tjelesna aktivnost osnovni temelji za sretan život, akademski uspeh i razvoj veština kao što su kreativnost, timski rad, koncentracija i empatija.

    Knjiga detaljno opisuje kako igra omogućava deci da istražuju, otkrivaju, doživljavaju neuspehe i uspehe, i kako kroz igru uče da se nose s izazovima. Autori promovišu obrazovni model koji priznaje i koristi neverovatne prednosti igre, predlažući kako škole mogu reorganizovati svoje programe kako bi omogućile više prostora za slobodnu igru.

    Sahlberg i Doyle su putujući svetom prikupili bogate dokaze koji podržavaju njihove teze, proučavajući preko 700 istraživačkih studija i intervjuirajući više od 50 vodećih svetskih eksperata. U knjizi se takođe istražuju različiti eksperimenti temeljeni na igri koji se provode u raznim delovima sveta, od Kine i Singapura, preko Škotske, do severnog Teksasa i Oklahome, pokazujući obećavajuće rezultate ovih inovativnih pristupa.

    Knjiga "Neka se djeca igraju" predstavlja ne samo poziv na promene, već i praktičan vodič za implementaciju ovih promena u lokalnim zajednicama. Kroz jasno iznete argumente i studije slučaja, Sahlberg i Doyle pružaju roditeljima, obrazovnim radnicima i političarima sredstva i motivaciju da transformišu obrazovni sistem tako da bolje odgovara potrebama i prirodi dece. Ova knjiga je esencijalno čitanje za sve koji su zainteresovani za poboljšanje kvaliteta obrazovanja i života dece širom sveta.

    Više detalja

    Br.strana: 304

    Povez: tvrdi povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Školska knjiga d.d. Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789530517806

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239884
    Cena: 4.976 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 304

    Povez: tvrdi povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Školska knjiga d.d. Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789530517806

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.