• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Nedogled
    Nedogled

    Nedogled

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Nedogled" Vesne Živković Kartal plete upečatljivu priču o odrastanju i samootkrivanju, započinjući svoj narativ u srcu Beograda, a zatim ga širi do idiličnih predela Rtnja.

    Glavna junakinja, Vanja, kreće na putovanje puno introspekcije, traganja za smislom i oblikovanja identiteta, vodeći čitatelje kroz bogato tkivo njenog života, ispunjenog simbolima i dubokim značenjima.

    Roman počinje na Kosančićevom vencu, gde Vanja živi sa svojom porodicom, u kući punoj ljubavi i topline, ali i ponekih skrivenih tajni. Njen životni put je uvijen kroz splet vrednosti i životnih lekcija koje dolaze kako iz porodičnog okruženja, tako i iz prirodnog i skoro mističnog prostora bake i deke na Rtnju. Šiljak na Rtnju ne samo da fizički dominira pejzažom već simbolizuje i stremljenje ka višim ciljevima, duhovnom uzdizanju i traganju za dubljim smislom.

    Živković Kartal majstorski koristi elemente prirode, posebno dragog kamenja kao što su akvamarin, kvarc, i ahat koji služe kao metafore za različite aspekte života i karaktere koji utiču na Vanjin razvoj. Plavi Vid, element koji se provlači kroz celu priču, simbolički predstavlja svevideće oko koje prati Vanju na njenom putovanju, njen nevidljivi zaštitnik koji je vodi kroz život.

    Autorica istražuje složene porodične dinamike i odnose među karakterima koji su bojani nijansama ljubavi, razumevanja, ali i nesporazuma i izazova. Vanja, kao centralna figura, susreće se sa šarolikom galerijom likova – od roditelja i baka i deka, do komšija i prijatelja, svaki od njih doprinosi mreži uticaja koji oblikuju njen svet.

    "Nedogled" nije samo priča o odrastanju; to je duboka, višeslojna studija o uticaju porodice, zajednice, i unutrašnjih i spoljnih otkrića na formiranje ličnosti. Vesna Živković Kartal vodi čitatelje kroz Vanjin život u ritmu koji oscilira između radosti i boli, sna i jave, te stvarnosti i mašte, pokazujući kako svaki trenutak i svaki susret oblikuju Vanjin svet i njeno razumevanje njega.

    Knjiga je takođe i poziv na refleksiju o sopstvenim životnim putevima i vrednostima, čineći "Nedogled" ne samo fascinantnim čitanjem, već i izvorom inspiracije za sve one koji tragaju za dubljim razumevanjem sebe i sveta oko sebe.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 224

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Media Sfera

    ISBN: 9788682136095

    Šifra: 239850
    Cena: 990 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 224

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Media Sfera

    ISBN: 9788682136095

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.